SKADER: To leiligheter er totalskadd. I tillegg er det store materielle skader på det øvrige bygget, som inneholdt en urmakerforretning, en optiker og en pub. Foto: Lars Nyland
SKADER: To leiligheter er totalskadd. I tillegg er det store materielle skader på det øvrige bygget, som inneholdt en urmakerforretning, en optiker og en pub. Foto: Lars Nyland

Tre menn siktet etter storbrannen på Hamar

Tre menn er pågrepet og siktet. Ingen erkjenner straffskyld. Politiet lover snarlig avklaring på om de skal varetektsfengsles eller løslates.

Like før klokken 23 onsdag fikk nødetatene melding om brann i en leilighet i en bygård i Hamar sentrum. Brannen spredte seg til to leiligheter, og utløste en storstilt evakuering.

Politiet opplyser at personene som ble pågrepet torsdag, fortsatt er siktet for medvirkning til uaktsom fremkalling av fare for allmennheten ved brann.

– Vi foretok tre pågripelser natt til torsdag og torsdag morgen. Disse sitter fortsatt i politiets varetekt. Vi vurderer fortløpende om det er aktuelt med varetektsfengsling eller om de blir løslatt. Vi vil trolig fatte en beslutning innen kort tid, sier politifullmektig Ragnhild Klerud Johannessen til TV 2.

Erkjenner ikke straffskyld

Politiet vil ikke gå nærmere inn på hvilken tilknytning de tre personene har til Hamar og til brannstedet. De siktede er menn over 18 år.

– Vi kan ikke utelukke at de har hatt noe med brannen å gjøre, sier Klerud Johannessen.

Politiet har gjennomført avhør fredag. Ingen av de tre siktede erkjenner straffskyld.

– Jeg har snakket med siktede fredag morgen etter han var i arresten. Han har forklart seg for politiet og samarbeider, men han erkjenner ikke straffskyld og tar avstand fra det som har skjedd, sier forsvarer Helge Hartz, som representerer den ene siktede.

Advokat Thomas Randby representerer en annen av de siktede. Hans klient erkjenner heller ikke straffskyld.

– Han samarbeider med politiet, og har gjennom flere avhør forklart det han vet om saken, sier Randby til TV 2.

Heller ikke den tredje siktede erkjenner straffskyld, ifølge forsvarer Ove Herman Frang.

– Han gir ganske klart uttrykk for at dette er noe han ikke har noe med å gjøre, sier Frang til TV 2.

Vil ta tid å avdekke brannårsak

Hvor brannen oppstod og hva som er brannårsaken er ukjent.

– Dette er en veldig omfattende brann. Åstedet er vanskelig å gjøre undersøkelser på, så det vil ta lang tid, sier politifullmektig.

Fredag får politiet teknisk bistand fra Kripos, blant annet med brannhund, på brannstedet.

– Politiet jobber med å avdekke hendelsesforløpet og arnestedet for å finne en mulig brannårsak, men vi er så langt ikke kommet noe nærmere, sier Klerud Johannessen.

Politiet har fått inn mange tips fra publikum i saken.

– Vi henter inn avhør og tips som kan belyse hendelsesforløpet. Vi har allerede fått inn store mengder. Etterforskningen pågår for fullt og tips og observasjoner er viktig for å få helhetsbildet.

Relatert