Danskene grovt hetset etter EM-nederlag: – Det er langt over grensen

Danmarks håndballtrener Nikolaj Jacobsen og flere spillere har mottatt hatmeldinger i sosiale medier etter EM-tapet mot Frankrike.

René Antonsen (t.h.) var en av dem som forteller om hets etter EM-tapet mot Frankrike. Her med Rasmus Lauge. Foto: BERNADETT SZABO / REUTERS
René Antonsen (t.h.) var en av dem som forteller om hets etter EM-tapet mot Frankrike. Her med Rasmus Lauge. Foto: BERNADETT SZABO / REUTERS

Det skrev avisen Jyllands-Posten dagen etter 29-30-nederlaget som ga Frankrike puljeseieren i hovedrunden.

Danskene ledet lenge med mange mål, men rotet bort seieren mot slutten av annen omgang. Det gjorde at Frankrike tok seg videre på bekostning av Island.

– Det er blitt sendt alt fra håpløse anklager om kampfiksing til kommentarer som går på utseende. Den første er på det som grenser til drapstrusler, sier sportssjef i Det danske håndballforbundet, Morten Henriksen, til dansk TV 2.

– Det er for mye, og det er langt over grensen, sier Henriksen.

Danmark endte på andreplass i sin EM-gruppe og møter Spania i semifinalen. Frankrike skal opp mot Sverige.

– Det er rett og slett forkastelig. Er det mulig, var Norges landslagssjef Christian Berges reaksjon på hetsen på torsdagens pressekonferanse.

Strekspiller René Antonsen er blant dem som har fått meldinger etter kampen.

– Det har vært litt forskjellige beskjeden på Instagram, der folk skriver om meg og min prestasjon under kampen. Ja, faktisk om hele min oppvekst, sier Antonsen til dansk TV 2.

– Heldigvis skriver de ting til meg som de aldri hadde sagt til meg ansikt til ansikt. Det er ikke greit at man tenker at på sosiale medier kan man skrive det man har lyst til, sier dansken.

I stedet for semifinale skal Island heller opp mot Norge fredag ettermiddag i kampen om femteplassen, som gir VM-billett.