SMITTET: Torbjørn Bergerud testet positivt for korona etter Sverige-kampen. Foto: Annika Byrde / NTB
SMITTET: Torbjørn Bergerud testet positivt for korona etter Sverige-kampen. Foto: Annika Byrde / NTB

To spillere smittet etter kollapsen

Håndballgutta fikk sine første smittetilfeller etter tapet mot Sverige.

Landslagslege Thomas Torgalsen bekrefter på onsdagens pressetreff at håndballgutta har fått de to første positive koronatilfeller under EM.

Det gjelder Torbjørn Bergerud og Magnus Gullerud, som begge testet positivt etter tirsdagens tap mot Sverige.

– De ble selvfølgelig lei seg fordi de ikke kunne fortsette å være med til den siste kampen, og de var bekymret for å være her de fem dagene, pluss usikkerheten rundt testingen etterpå, men det hjalp godt da vi forklarte at vi kunne frakte dem hjem, sier Torgalsen.

Torgalsen frykter at det kan komme flere positive tester i troppen.

– Det har vist seg at når noen først har fått, har det kommet flere de neste dagene, sier Torgalsen til TV 2.

Magnus Gullerud mener det bare var et tidsspørsmål før koronasmitten traff den norske troppen etter utbrudd i en rekke lag under mesterskapet.

– Det er så klart kjipt, men det er langt kjipere å tape mot Sverige enn å få korona. Den smerten etter tapet tar litt tid å fordøye, sier Gullerud til TV 2.

– Jeg følte meg ikke hundre prosent under kampen i går, men det er helt umulig å si om det var sykdom eller at jeg bare var sliten etter Spania-kampen. I dag er det vanskelig å skille om det er skuffelsen og at jeg er sliten etter kamp, eller om det er sykdommen. Jeg er i helt grei form, det er som en lettere forkjølelse. Jeg hoster litt, og det renner litt fra nesen, men jeg føler meg ikke syk, sier Gullerud om egen form.

Spillerne ble ikke med laget til Budapest, der Norge skal spille mot kamp om femteplass fredag ettermiddag. Bergerud og Gullerud er inntil videre isolert i Bratislava. Torgalsen opplyser at Håndballforbundet skal ordne privat transport hjem for duoen.

POSITIV: Magnus Gullerud er koronasmittet. Foto: RADOVAN STOKLASA / REUTERS
POSITIV: Magnus Gullerud er koronasmittet. Foto: RADOVAN STOKLASA / REUTERS

– Det vil stort sett dreie seg om å kjøre privatbil, forklarer landslagslegen.

Gullerud sier til TV 2 at de ikke fikk ordnet transport onsdag, men at de håper å komme seg av gårde i løpet av torsdagen. Planen er at de to smittede kjører sammen, først til Magdeburg i Tyskland og videre til Fyn og Danmark, der henholdsvis Gullerud og Bergerud fortsette isolasjonen i eget hjem.

Kristian Sæverås spilte det meste av kampen mot Sverige, da førstekeeper Bergerud følte seg syk dagen før, men han testet negativt på test.

Torgalsen tror smitten har kommet under kamp eller i møte med pressen.

Norge avslutter håndball-EM mot Island eller Frankrike fredag ettermiddag.

Relatert