TÅRER: Atle Lie McGrath var rørt til tårer da han tok andreplassen under slalåmrennet i Schladming, Østerrike. Foto: ERWIN SCHERIAU
TÅRER: Atle Lie McGrath var rørt til tårer da han tok andreplassen under slalåmrennet i Schladming, Østerrike. Foto: ERWIN SCHERIAU

Reddet OL-plassen i siste renn: – Første gang jeg har grått av glede

Atle Lie McGrath (21) var langt nede etter at han brakk tommelen. Etter en tøff januar snudde alt en tirsdagskveld i Schladming.

Atle Lie McGrath hadde null forventninger til seg selv da han satt utfor i det legendariske kveldsslalåmrennet i Schladming.

Etter at han brakk tommelen på en trening like etter jul har 21-åringen slitt med å komme tilbake til topplasseringene i slalåm. I både Wengen og Kitzbühel ble det bare en omgang med kjøring.

– Det var vanskeligere å håndtere enn jeg trodde. Jeg la forventingene på feil sted før Wengen og Kitzbühel. Da det gikk dårlig følte jeg at jeg mistet all selvtillit, sier Atle Lie McGrath.

Men i det prestisjefylte kveldsrennet i Schladming snudde alt.

– Jeg gikk inn med lave forventninger og da jeg klarte å dra frem en andreplass i Schladming kom tårene. Det er første gang jeg har grått av glede, og jeg klarte ikke å slutte, sier alpinisten.

McGrath i tårer – tok sensasjonell pallplass

Fikk gladnyhet

Dagen etter kunne Atle Lie McGrath meddele at han skal kjøre slalåm-rennet i OL.

– Ingenting var klart før Schladming. OL-troppen ble tatt ut, men det ble ikke bestemt hvem som skulle kjøre hva før til siste slutt. Jeg hadde ikke gode nok resultater før jeg sendte inn en sterk søknad i går. Så det blir slalåm på meg i OL, kunne 21-åringen avsløre.

Selv med en sterk andreplass i Schladming vil ikke Atle Lie McGrath ha store forventinger om gjenskape magien i Beijing.

– Jeg går inn med samme mentalitet og skal nyte mesterskapet som underdog. OL er spesielt og jeg tror det bare er en fordel å komme inn med null respekt. Det fine med OL er at det bare er topp tre som teller, sier McGrath.

Relatert