HAT-TRICK-HELT: Pernille Harder scoret hat-trick da Chelsea tok seg videre i cupen på onsdag. Nå slaktes medieomtalen fra The Sun i kjølvannet av kampen. Foto: Zac Goodwin
HAT-TRICK-HELT: Pernille Harder scoret hat-trick da Chelsea tok seg videre i cupen på onsdag. Nå slaktes medieomtalen fra The Sun i kjølvannet av kampen. Foto: Zac Goodwin

Avis vekker harme: – Urovekkende og pinlig

Norske landslagsstjerner støtter lagvenninne i kritikk mot britisk avis.

Chelsea tok seg til seminfinale i FA-Cupen da slo West Ham 4-2 onsdag.

Den engelske tabloidavisen The Sun valgte imidlertid et mildt sagt spesielt fokus i sin dekning av cupavansementet.

Avisen valgte nemlig å trekke frem at etternavnene på de to målscorerne, Erin Cuthbert og Pernille Harder, ifølge vitser i sosiale medier høres ut som snobbete mennesker som har sex.

Det har naturlig nok fått flere til å reagere, blant dem Cuthbert selv.

– Å faktisk trykke noe som dette er ekstremt urovekkende og pinlig. Skulle ønske folk rapporterte om selve kampene og kvinnefotballen med samme entusiasme, skriver Chelsea-stjernen på Twitter.

TV 2s fotballekspert og tidligere landslagshelt, Solveig Gulbransen, sier det er skuffende at kvinnefotball stadig er gjenstand for useriøs omtale i mediene.

– Jeg er født og oppvokst med det, så jeg er likevel ikke overrasket. Det skuffende at det skjer og at sporten ikke blir tatt seriøst, sier Gulbransen, som selv ikke har sett den aktuelle saken.

– Slik den høres ut, er det ikke noe som ville passert i et norsk redaksjonsmøte. Engelsk presse er annerledes enn den norske, men det er en generell problemstilling at overskrifter og likerklikk kanskje er viktigere enn det sportslige, sier hun.

Begge de to norske Chelsea-spillerne Maren Mjelde og Guro Reiten støtter sin lagvenninne i kritikken mot avisen på Twitter.

– Spot on, skriver den norske landslagskapteinen, mens Reiten applauderer Cuthberts innlegg.

– Det er riktig og bra at spillerne selv sier ifra. De har spilt en bra fotballkamp og ønsker fokus på det, og ikke hva navnene deres assosieres med. Jeg skjønner godt at det er provoserende, sier Gulbransen.

Etter den massive kritikken har avisen tilsynelatende avpublisert artikkelen i nettavisen.

Relatert