Én av 202 landslagssjefer hadde Haaland på topp - slik begrunner han valget

– Vil endre den tradisjonelle fotballtanken som vi kjenner den.

Se Fotballbørsens Haaland-spesial i videovinduet øverst.

Erling Braut Haaland sanket stemmer fra alle verdenshjørner da landslagssjefer og landslagskapteiner stemte fram sine tre favoritter fra fotballåret 2021.

Men av de 202 landslagssjefene som deltok i Fifa-kåringen, der Haaland ble tidenes første nordmann til å ta plass på årets lag, var det kun én som hadde jærbuen som nummer én på sin liste:

Landslagssjefen til Kinesisk Taipei (Taiwan).

Overfor TV 2 forklarer nå landslagssjef Yeh Hsien-Chun hvorfor han lot seg begeistre aller mest av Erling Braut Haaland i året som var.

– Fordi han er ung og har en fantastisk fysikk og koordinasjon. Som spiss får han det til å se lett ut når han kvitter seg med forsvarsspillerne i boksen og scorer mål på mange forskjellige måter. Han har også et helt eget instinkt for å oppfatte hvor ballen havner innenfor 16-meteren, innleder landslagssjefen til Kinesisk Taipei.

Yeh-Hsien-Chun rangerte Haaland som nummer én, Mohamed Salah som nummer to og Kevin De Bruyne som nummer tre.

Ytterligere 12 landslagssjefer hadde nordmannen inne på lista si, fra følgende nasjoner: Romania, Nord-Irland, Oman, Puerto Rico, Maldivene, Liberia, Færøyene, Chile, Armenia, Barbados, Qatar og Nord-Korea.

Men full pott fikk han altså kun fra Yeh-Hsien-Chun.

– Hvorfor jeg valgte ham som årets spiller i Fifa-kåringen? Fordi jeg mener hans egenskaper, i ly av dagens fotballtrender og taktisk utvikling, vil endre den tradisjonelle fotballtanken som vi kjenner den, lyder attesten fra landslagssjefen fra Kinesisk Taipei.

Jærbuen selv var selvsagt stolt over å være en av de elleve stjernene på verdenslaget, der han utgjør angrepsrekka med Lionel Messi, Robert Lewandowski og Cristiano Ronaldo.

– Jeg er veldig glad for å være på en liste sammen med så mange gode spillere. Det er gratis motivasjon til å fortsette. Jeg vil også takke lagkameratene mine som har gjort dette mulig. Jeg er glad! sa Haaland under utdelingen.

Relatert