BEREDSKAP: Ankomsten av seks russiske landgangsfartøy i Østersjøen i forrige uke fikk Sverige til å skjerpe beredskapen og sende militære forsterkninger til øya Gotland. Foto: TT / AP / NTB
BEREDSKAP: Ankomsten av seks russiske landgangsfartøy i Østersjøen i forrige uke fikk Sverige til å skjerpe beredskapen og sende militære forsterkninger til øya Gotland. Foto: TT / AP / NTB Foto: Karl Melander

Russiske marinefartøy har forlatt Østersjøen

Seks russiske landgangsfartøy, som skapte stor bekymring i Sverige da de nylig ankom Østersjøen, har nå forlatt området igjen, opplyser det svenske forsvaret.

Nærværet av de russiske marinefartøyene fikk det svenske forsvaret til å øke beredskapen og blant annet sende militære forsterkninger til øya Gotland. Tirsdag forlot imidlertid de seks fartøyene Østersjøen igjen.

– Tre passerte Skagen tidligere i dag, og de tre andre passerte Storebælt-brua for noen timer siden, sier det svenske forsvarets pressevakt Therese Fagerstedt.

Sverige har fulgt nøye med på de russiske landgangsfartøyenes bevegelser siden de ankom Østersjøen i forrige uke. Russiske marinefartøy er ikke uvanlig i området, men antallet var uvanlig høyt.

– Ingenting i det vi nå ser utgjør et trusselbilde. Nå begynner vi å vende tilbake til normalbildet, som vi er vant med å se, sier Fagerstedt.

(©NTB)

Relatert