REAGERER: Vilde Bøe Risa er skuffet over kåringen av årets lag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
REAGERER: Vilde Bøe Risa er skuffet over kåringen av årets lag. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Reagerer på årets lag-kåring: – Ganske trist

Vilde Bøe Risa er overrasket over kunnskapsnivået på spillerne som stemte frem verdenslaget.

Mandag kveld presenterte det internasjonale fotballforbundet verdenslaget for kvinner under prisgallaen «FIFA The Best».

Ingen av de tre spillerne som var nominert til årets beste spiller i verden var på laget. Det var heller ikke én eneste spiller fra Barcelona, som vant både den spanske ligaen, cupen og Champions League.

Det reagerer Norge- og Manchester United-spiller, Vilde Bøe Risa på.

Verdenslaget kvinner

 • Christiane Endler
 • Lucy Bronze
 • Wendie Renard
 • Millie Bright
 • Magdalena Eriksson
 • Estefanía Banini
 • Carli Lloyd
 • Barbara Bonansea
 • Vivanne Miedema
 • Marta
 • Alex Morgan

– Det er overraskende at man har så lite kunnskap. Jeg synes det er ganske trist, sier Risa, og peker på fraværet av Kerr, Harder og Barcelona-spillere på verdenslaget.

Hvem som kommer med på det prestisjetunge laget, avgjøres ved at spillere fra hele verden i den internasjonale spillerforeningen stemmer frem spillerne de mener har prestert best gjennom fjorårets sesong.

Risa sier det er skuffende å se hvor lite kunnskap det tilsynelatende er om kvinnefotball i verden.

– Jeg håper at kvinnefotball blir mer kjent både for spillerne. Selv om det er solgt 85.000 billetter til kvartfinalen i Champions League på Camp Nou, har man en lang vei å gå, påpeker hun.

En annen som reagerer er Sverige- og Atlético Madrid-keeper, Hedvig Lindahl.

– Verdens beste, men ikke plass på verdenslaget? Kom igjen, spillere. Vi kan bedre enn dette, skriver hun på Twitter, og sikter til Alexia Putellas, som av en fagjury ble kåret til årets spiller, uten å få plass på verdenslaget, som er stemt frem av spillere.

TV 2s fotballreporter, Christina Paulos Syversen, kaller kåringen av verdenslaget «noe av det aller rareste hun har sett».

– Jeg måpte da laget dukket opp. Vi skal ikke snakke ned noen spillere, men det er et savn av særlig Barcelona-spillere, Sam Kerr og Pernille Harder på laget, sier hun.

– Jeg synes det er skremmende hvor lite kunnskap kvinnelige fotballspillere har om kvinnefotballen, fortsetter reporteren, som påpeker at Champions League nå sendes gratis på YouTube.

– Fortjent vinner av årets spiller

Under kåringen av årets beste spiller, stakk Barcelona-stjernen Alexia Putellas av med prisen. Den er, i motsetning til verdenslaget, delt ut på bakgrunn av stemmer fra journalister, trenere, spillere og til dels fans.

Vilde Bøe Risa mener kåringen av Putellas, som også vant kvinnenes Ballon d'Or, var korrekt.

– Det er abspolutt fortjent at hun tar den plassen. Hun er rask, sterk og har godt overblikk. Det er en ekstremt god spiller som jeg ser veldig opp til, sier United-spilleren.

Relatert