STERK VIND: Det er meldt om kraftig vind flere steder i Norge lørdag kveld. I Møre og Romsdal er det utstedt orkanvarsel. Foto: Meteorologisk Institutt / Twitter
STERK VIND: Det er meldt om kraftig vind flere steder i Norge lørdag kveld. I Møre og Romsdal er det utstedt orkanvarsel. Foto: Meteorologisk Institutt / Twitter

Orkanvarsel i Møre og Romsdal

Det er meldt om sterke vindkast søndag ettermiddag og utover kvelden. Politiet anbefaler folk om å sikre sine verdier.

– Det er meldt meget sterke vindkast i ettermiddag og utover kvelden. Sørg for å sikre dine verdier på en trygg måte, skriver politiet i Møre og Romsdal på Twitter søndag morgen.

Folk anbefales å unngå å oppholde seg på utsatte steder, og bes følge med på værmeldingene utover dagen.

– Hold deg hjemme om du kan og ikke opphold deg på utsatte steder, anbefaler vakthavende meteorolog Martyn Pecnjak i Storm til TV 2.

Fare for ødeleggelser

Meteorologen sier det er meldt vindkast opp mot 40-43 meter i sekundet langs kysten av fylket, men at også indre strøk vil kunne få vind opp i 30-40 meter i sekundet utover kvelden.

– Det er noe fare for ødeleggelser på bygg og infrastruktur, og folk bør være forberedt på at det kan komme kanselleringer for ferje- og flyavganger. Visse gjenstander kan bli tatt av vinden, broer kan bli stengt og det er en risiko for strømbrudd, sier Pecnjak.

Spesielt sørvestlige områder av Sunnmøre er utsatt, deriblant Ålesund. Der kan det bli full storm utover kvelden.

Oppjustert farevarsel

Utover kvelden og natt til mandag vil stormen også treffe sør-Trøndelag, opplyser meteorologen.

Søndag klokken 11.37 ble farevarslet oppdatert til å gjelde også vestlige deler av Agder, Telemark, Buskerud og Innlandet fylke. Der ventes det kraftige vindkast utover natten, men det er ikke utstedt orkanvarsel for denne regionen.

Politiet i Agder skriver på Twitter klokken 13.30 at folk bør være forsikte om de skal ferdes ute søndag og om å ta forhåndsregler.

– Vi ber alle om å ta dette til etterretning, og sikre løse gjenstander, båter og annet. Det frarådes å ferdes/oppholde seg på sjøen/fjellet med mindre det er helt nødvendig, lød meldingen.

Relatert