United styrte mot seier, så entret Coutinho banen

Drømmecomeback i Premier League for Philippe Coutinho (29).

Aston Villa - Man. United 2-2

Bruno Fernandes var tilbake i praktslag da han scoret begge United-målene mot Aston Villa. Men han ble ikke dagens mann likevel. For like etter hans andre scoring, entret Villas nyervervelse Coutinho banen. Det ga umiddelbar effekt.

Først var han sentral i forarbeidet da unggutten Jacob Ramsey reduserte med en presis avslutning. Og kun minutter senere var det den livlige Ramsey som assisterte da Coutinho var våken i boksen og pirket inn 2-2 fra kort hold.

– Han lekte seg i Premier League for noen år siden. Nå fortsetter han akkurat der han slapp, sier TV 2-kommentator Espen Ween.

Se alle høydepunktene øverst i saken!

United klarte ikke å svare etter de to raske Villa-målene. Dermed endte det intense oppgjøret uavgjort.

– Jeg har savnet disse kampene og jeg har savnet ligaen. Jeg er veldig glad for å være her med mine nye lagkamerater. Vi gjorde en god kamp og hadde troen helt til slutten, sier Coutinho.

Coutinho scoret i debuten

– Jeg er veldig glad. Jeg vil jobbe hardt for å forbedre meg og komme i bedre form.

Innhoppet etter 68 minutter var Coutinhos første i Villa-trøyen etter låneovergangen fra Barcelona. Brasilianeren er tilbake i Premier League etter at han forlot Liverpool i 2018.

Lucas Digne, som også er ny i Villa, har god kjennskap til den nye Villa-helten.

– Jeg kjenner ham fra Barcelona, og han er en fantastisk spiller. Hans kvalitet, touch - han er magisk.

TIDLIGERE LAGKAMERATER: Steven Gerrard og Philippe Coutinho spilte sammen i Liverpool. Nå er de gjenforent på Villa Park. Foto: IAN WALTON
TIDLIGERE LAGKAMERATER: Steven Gerrard og Philippe Coutinho spilte sammen i Liverpool. Nå er de gjenforent på Villa Park. Foto: IAN WALTON

– Vi har fått en kvalitetsspiller. Han viste godt mot. Han kunne vært redd for å kollidere i stolpen. Han kan score, han kan skape ting og han har løftet oss, sier Steven Gerrard.

Hyller unggutt

Også 20-åringen Jacob Ramsey skal ha mye av æren for at Villa kom tilbake.

Mål: Ramsey (AVL) 2-1 (77)

– Jeg har scoret tre mål i ligaen nå, de to første var på bortebane. Jeg sa at det neste måtte komme på hjemmebane. Å høre Holte End synge navnet ditt når man kommer fra akademiet, det er sånt drømmer er laget av, sier Ramsey.

TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller tror Villa-juvelen har en stor fremtid foran seg.

– Han er helt spesiell, og har tatt store steg i vinter. Han tørr å gjøre ting andre ikke gjør og prøver på ting hele tiden. Jeg tror Villa har en mulig storspiller på gang.

Gerrard var også stolt over det den lokale gutten viste.

– Andreomgangen hans var enestående. Han viser hvorfor mange snakker om ham nå. Å ta tak i kampen på den måten han gjorde er veldig godt.

DYNAMISK DUO: Ramsey og Coutinho kan gi Villa-fansen mye å glede seg over i fremtiden. Foto: IAN WALTON
DYNAMISK DUO: Ramsey og Coutinho kan gi Villa-fansen mye å glede seg over i fremtiden. Foto: IAN WALTON

Skuffet Rangnick

United-manger Ralf Rangnick var svært skuffet over at laget hans ga fra seg en tomålsledelse på tampen av kampen.

– Det er ekstremt skuffende, det er vanskelig å finne noe positivt etter dette. Vi hadde perioder jeg følte vi spilte vår beste kamp, hvor vi kunne scoret tre mål. Vi så vi har tatt flere steg fremover, men vi kan gjøre bedre. Vi må forsvare oss som et lag, mener tyskeren.

Ronaldo ute - svensk stortalent fikk sjansen

Cristiano Ronaldo var ikke med i troppen grunnet skade. I hans fravær fikk den svenske 19-åringen Anthony Elanga muligheten fra start. Kaptein Harry Maguire startet på benken, mens Lindelöf og Varane utgjorde stopperparet.

For Villa sin del fikk nyinnkjøpte Lucas Digne sin debut fra start, mens Coutinho startet på benken.

Gjestene fikk en god start. Før det var gått seks minutter hadde Bruno Fernandes ordnet scoring, men med god hjelp fra Villa-keeper Emiliano Martinez. United-spilleren sendte i vei et tilsynelatende ufarlig frispark, men målvakten fomlet ballen i mål da han prøvde å fange ballen.

– Det er en gedigen feil av en vanligvis solid keeper, sier Stamsø-Møller.

United fortsatte å skape trøbbel for Villa-forsvaret. Mason Greenwood var nær ved å doble ledelsen flere ganger, men unggutten hadde ikke marginene på sin side.

På tampen av omgangen var Digne nær en drømmestart på sin Villa-karriere. Backen fikk avsluttet fra skrått hold, men De Gea lot seg ikke overliste.

Mål: Bruno Fernandes (MAU) 0-1 (6)

– Omgangen jevnet seg ut etter at United var meget gode de 30 første minuttene, sa TV 2-ekspert Nils Johan Semb etter halvspilt kamp.

– Det var et sprudlende United. Det er et uvant syn, sa ekspertkollega Stamsø-Møller.

Andreomgangen startet med sjanser i begge ender. Først var det Elanga som tvang frem en solid redning fra Martinez, før Ramsey utfordret De Gea til det samme.

Etter 59 minutter var livlige Elanga på farten igjen. Svensken fanget opp en håpløs feilpasning fra Matty Cash, før han sendte i vei en markkryper. Skuddet gikk like utenfor stolpen.

Bruno doblet - så kom Coutinho til unnsetning

Kort tid senere gjorde Fred en viktig jobb på Villas halvdel. Brassen snappet opp en slapp ball, og serverte Bruno Fernandes som dunket inn 2-0 via tverrliggeren.

– Det er Bruno slik vi så ham i 2020/21-sesongen. Det er en klasseavslutning, det kan ikke gjøres bedre, sier Semb.

Like etter 2-0-målet fikk Coutinho sin Villa-debut. Den innlånte stjernen erstattet Morgan Sanson.

Og Villa-gjengen la seg ikke ned etter baklengsmålet. Ramsey reduserte med en flott avslutning etter at Coutinho gjorde et godt forarbeid sammen med Chukwuemka.

Mål: Bruno Fernandes (MAU) 0-2 (67)

Kun minutter senere kom utligningen. Ramsey slo et perfekt lavt innlegg til Coutinho som kunne skli inn 2-2-målet.

– Han lekte seg i Premier League for noen år siden. Nå fortsetter han akkurat der han slapp!

På tampen fikk nysigneringen teste skuddfoten med et langskudd også, men det reddet De Gea. Dermed endte det 2-2 på Villa Park.

Resultatet gjør at Manchester United ligger på syvendeplass med 32 poeng. Villa er nummer 13 med 23 poeng.

Husker PL-legenden høydepunktene fra egen karriere?

Relatert