Antonio Conte og Tottenham får ikke spille fotball denne helgen. Det faller ikke i god jord. Foto: Andrew Matthews
Antonio Conte og Tottenham får ikke spille fotball denne helgen. Det faller ikke i god jord. Foto: Andrew Matthews

Spurs reagerer etter utsettelsen: – Vi er ekstremt overrasket

Storkampen mellom Arsenal og Tottenham blir ikke spilt denne helgen.

Arsenal fikk ønsket sitt innfridd av Premier League. Søndagens kamp mot erkerival Tottenham er utsatt, melder klubbene selv og Premier League.

Arsenal ba om utsettelse på grunn av antallet koronasmittede, skadde og spillere utilgjengelige grunnet Afrikamesterskapet. I sin avgjørelse skriver Premier League at de gjør dette på grunn av at Arsenal ikke har 13 utespillere og én keeper tilgjengelig. Alle klubber kan be om utsettelse om koronasmitte er en faktor i redusert antall spillere.

The Athletic-reporter David Ornstein melder lørdag kveld at Arsenal har fått et nytt smittetilfelle etter en testrunde.

Spurs reagerer

Tottenham er ikke begeistret over avgjørelsen. Det kommer frem i en pressemelding fra klubben.

– Vi er ekstremt overrasket over at denne søknaden er godkjent, skriver klubben.

– Vi ble selv diskvalifiserte fra European Conference League etter et stort antall koronasmittede som gjorde at vi måtte flytte kamper. Vår forespørsel om å utsette kampen mot Leicester ble ikke hørt - før den etter hvert ble utsatt da Leicester kom med en ny forespørsel.

Klubben ber også ligaen om å komme med klarere regler, og at retningslinjene i utgangspunktet handlet om hvordan klubbene skulle håndtere koronautbrudd basert på tilgjengelige spillere.

– Det er viktig å klargjøre og ha en konsekvent måte å følge reglene på, skriver Spurs.

Husker PL-legenden høydepunktene fra egen karriere?

TV 2-ekspert Simen Stamsø-Møller skjønner Tottenhams frustrasjon.

– Det virker som klubbene har ganske mye makt når det gjelder hvilke kamper man kan få utsatt. Men jeg forstår at Arsenal vil utsette den, og så skjønner jeg også at Tottenham blir forbanna, for det hadde vært et perfekt tidspunkt å møte Arsenal på, sier Stamsø-Møller.

I Gunners-stallen er det kun Martin Ødegaard som er bekreftet ute grunnet korona.

– Jeg vet ikke hva som er greit lenger. Det er ikke veldig mange covid-tilfeller, sier ekspertkollega Solveig Gulbrandsen.

– De har hatt en del trøbbel og ikke fått innvilget utsettelse tidligere. Sånn sett er det ganske fair, mener den tidligere landslagsprofilen.

Tottenham, som tidligere i sesongen ble rammet av et stort koronautbrudd, fikk da utsatt flere kamper. Spurs ligger to poeng bak sine byrivaler på tabellen, men rødtrøyene har spilt to flere kamper.

Stamsø-Møller påpeker at Arsenal tidligere denne uken valgte å sende to førstelagsspillere på utlån.

– Arsenal har også lånt ut to spillere denne uken. Det blir spennende å se hva ligaen gjør videre. Når setter de ned foten? Vi vet ikke om dette er det eneste tvilstilfellet, sier han.

Sky Sports-ekspert Gary Neville er klar i sin tale om veien videre.

– Ingen kamp. Det som begynte med utsettelser grunnet en pandemi handler nå om at klubbene ikke har sitt beste lag. Premier League må stoppe dette nå, sett en linje og si at alle kamper må spilles med mindre man har et eksepsjonelt antall korona-tilfeller. Det er galt, skriver Neville på Twitter.

I etterkant av lørdagens oppgjør mellom Manchester City og Chelsea ble Marcos Alonso spurt om sin mening rundt utsettelsen av London-derbyet.

– De må være rettferdige med alle og behandle alle lag likt. Jeg vet ikke hvorfor noen får ja og noen får nei. Vi slet for noen uker siden med både skader og korona. Det er vanskelig, men bør være likt for alle.

Relatert