Saltvik Pedersen suste inn til suverent VM-gull

Jesper Saltvik Pedersen tok gull i para-VM på Lillehammer.

Saltvik Pedersen er en av Norges sterkeste utøvere i årets para-VM, og suste inn til gull i utfor i sin første øvelse i årets mesterskap.

22-åringen fikk med seg god tid på toppen og holdt en god tid fra start. Mot slutten av bakken holdt det på å gå galt da han nesten kjørte ut etter et langt hopp, men heldigvis gikk det bra for alpinisten fra Karmøy som tok en suveren ledertid.

Ingen klarte å utfordre Saltvik Pedersen som tok sitt første VM-gull i karrieren. Hele 1,66 sekunder var det ned til sølvvinner Jeroen Kampschreur fra Nederland.

– Det har ikke gått helt opp for meg. Har jobbet mot dette i tre år, og det kjennes godt å klare det på hjemmebane, sier gullvinneren til NRK.

– Det var sinnssykt raske forhold. Det gikk fort på slutten, og det var like før jeg gikk på trynet, men det gikk fint, forklarer han.

Saltvik Pedersen har tidligere vunnet Paralympics-gull i storslalåm og kombinasjon.

Norge står med to gull så langt i para-VM på hjemmebane. Torsdag ble Vilde Nilsen verdensmester i langrenn på 10 kilometer stående.

Lørdag venter Super-G for Saltvik Pedersen.

– Vi må feire litt i kveld, og så må jeg nullstille til Super-G i morgen, sier verdensmesteren.

– Jeg kjørte for pappa i dag

For litt over ett år siden mistet Saltvik Pedersen sin far. Bjørn Pedersen døde brått etter et hjerteinfarkt.

– Pappa har vært med på hele reisen og var tilstede da jeg tok gullet mitt i Korea i 2018. Vi hadde store planer inn mot VM sammen, men nå får jeg prøve å kjøre fort på ski uten ham, men jeg har ham i tankene hele tiden, sa Saltvik Pedersen da han var gjest i God Morgen Norge tidligere i januar.

Etter at VM-gullet var et faktum fredag, sa 22-åringen at det føltes godt å kjøre for sin far.

– Jeg har bilde av han. Han er med i tankene hele veien, og jeg kjørte for pappa i dag, sa Saltvik Pedersen til NRK.

Relatert