Ronnie Spector er død

Ronnie Spector, kjent fra The Ronettes med hitlåter som «Be My Baby» og den tidligere ektefellen til musikkprodusenten Phil Spector, er død, 78 år gammel.

DØD: Ronnie Spector, her i New York i 2010, er død, 78 år gammel Foto: Peter Kramer / AFP / NTB
DØD: Ronnie Spector, her i New York i 2010, er død, 78 år gammel Foto: Peter Kramer / AFP / NTB

Ronnie Spector sovnet stille inn onsdag etter kortvarig kamp mot kreft, står det i en uttalelse fra familien.

Hun stiftet bandet som senere fikk navnet The Ronettes sammen med sin søster og kusine. Bandet gjorde seg kjent i New York-området og skrev i 1963 platekontrakt med den legendariske musikkprodusenten og låtskriveren Phil Spector, som hun giftet seg med i 1968.

The Ronettes var kjent for en rekke hitlåter på begynnelsen av 1960-tallet, blant annet «Be My Baby», «Baby, I Love You» og "(The Best Part of) Breakin' Up».

Bandet var sammen med The Supremes blant de fremste gruppene på 1960-tallet, og den eneste jentegruppen som var på turné med The Beatles. Det skjedde da The Ronettes var oppvarmingsband for The Beatles på 1966-turneen.

Ronnie Spector gjorde solokarriere etter at The Ronettes ga seg i 1967, og hun samarbeidet med en rekke artister gjennom årene. Hun ga ut sitt siste album i 2016. The Ronettes ble innlemmet i Rock and Roll Hall of Fame i 2007.

Ronnie Spector skilte seg fra Phil Spector i 1974. I selvbiografien sin skrev hun i ettertid om et ekteskap preget av trusler. I 2009 ble Phil Spector dømt for drap på skuespilleren Lana Clarkson. Han sonet fortsatt dommen da han døde i januar i fjor, 81 år gammel.

(©NTB)