Topp 5: Det beste og verste med Audis nye råskinn

På ett område går de motstrøms. Se video:

Audi RS 3 av den nye generasjonen har akkurat kommet til Norge. Den første modellen som er registrert kom i tide til å oppleve skikkelig norsk vinter.

Blant mange entusiaster er dette en bil som virkelig får pumpa i gang. Kompakt, lett og sprek – og med quattro firehjulsdrift, som gjør den til en helårsbil.

Forrige generasjon ble dessuten hyllet både for lydbildet og et heftig fraspark.

Men som vanlig er det mer av det meste, når den nye generasjonen kastes på markedet. På særlig ett område gjør Audi noe som entusiaster vil sette stor pris på ...

Her kan du lese mye mer om nye Audi RS 3

Norsk vinterføre og Audi RS 3 passer godt sammen.
Norsk vinterføre og Audi RS 3 passer godt sammen.

Samme effekt

For mens konkurrenten Mercedes-AMG 45 S nøyer seg med fire sylindre og 2-liters motor, fortsetter Audi med sin 2,5-liters femsylindrede motor. Det er rett og slett den samme som sist.

Det betyr at du får det karakteristiske lydbildet og grove gangen som motoren er kjent for.

Effekten er også lik – 400 hestekrefter. Men dreiemomentet er hevet med 20 Nm – fra 480 til 500. Ikke akkurat en voldsom utvikling.

Siden bilen er blitt større og tyngre, skulle en ikke tro at det ville gi noe særlig utslag på ytelsene. Men det gjør det!

To varianter av RS 3 – bare den ene kommer til Norge

Raskere

0-100 km/t leveres i den nye på meget imponerende 3,8 sekunder. Det er 0,3 sekunder raskere enn forgjengeren – og kanskje vel så viktig: 0,1 sekund raskere enn AMG 45 S, selv om den har 421 hestekrefter.

I dette segmentet er små differanser avgjørende.

Toppfarten er i kjent stil begrenset, til 250 km/t. Men bestiller du RS Dynamic-pakken, kan den oppjusteres til 290 km/t!

Vi har testet Audis nye råskinn en uke I videoen kan du se fem ting vi liker – men også fem ting vi ikke liker. Inkludert én ting som er skikkelig irriterende, noe som overrasker oss – og en knapp som Audi RS 3 aldri har hatt før.

Video: Her er fem ting vi liker og fem ting vi ikke liker med Audi RS 3:

Audi RS Q3: Denne har egentlig ingen konkurrenter