DØD: Bob Saget ble funnet død søndag ettermiddag. Han ble 65 år gammel. Foto: Richard Shotwell / AP
DØD: Bob Saget ble funnet død søndag ettermiddag. Han ble 65 år gammel. Foto: Richard Shotwell / AP

Skuespiller og komiker Bob Saget er død

Skuespiller og komiker Bob Saget, kjent fra blant annet «Under samme tak», er død, 65 år gammel.

Flere kilder med tilknytning til Saget opplyste til nettstedet TMZ at han ble funnet død på Ritz-Carlton-hotellet i Orlando i Florida søndag ettermiddag.

Dette ble senere bekreftet av sheriffkontoret i fylket Orange County.

– Tidligere i dag rykket betjentene våre ut til Ritz-Carlton etter melding om en livløs mann på et hotellrom. Mannen ble identifisert som Robert Saget og erklært død på stedet. Etterforskerne har ikke funnet tegn til noe kriminelt eller bruk av stoffer i denne saken, heter det i en Twitter-melding.

Var på turné

Saget har vært på turné i det siste og opptrådte i Jacksonville i delstaten så sent som lørdag.

– Jeg er tilbake som komiker, som da jeg var 26. Jeg finner den nye stemmen min, og jeg elsker hvert eneste øyeblikk, skrev han på Instagram etterpå.

I tillegg til «Under samme tak», på engelsk «Full House», har Saget hatt roller i blant annet «Entourage» og «How I Met Your Mother». Han er også en av flere som har ledet «America's Funniest Home Videos».

Flere nære og kjente har delt minneord om Saget på sosiale medier. Saget etterlater seg kona Kelly Rizzo og tre barn.

Familie og kolleger i sorg

– Selv om vi ber om ro i dag, inviterer vi dere til å bli med oss i å minnes kjærligheten og latteren som Bob ga til verden, heter det i en uttalelse fra familien.

I SORG: Mary-Kate Olsen (venstre) og Ashley Olsen (høyre) minnes sin tidligere kollega Bob Saget (midten) og beskriver han som en kjærlig person. Foto: Paul Hawthorne/Starpix/REX/Shutterstock editorial
I SORG: Mary-Kate Olsen (venstre) og Ashley Olsen (høyre) minnes sin tidligere kollega Bob Saget (midten) og beskriver han som en kjærlig person. Foto: Paul Hawthorne/Starpix/REX/Shutterstock editorial

– Jeg er knust. Jeg er nedbrutt. Jeg er helt i sjokk. Jeg kommer aldri til å ha en annen venn som ham. Jeg er så utrolig glad i deg, Bobby, skriver John Stamos, som spilte mot Saget i «Under samme tak».

Skuespillere og motedesignerne Mary-Kate og Ashley Olsen minnes også sin tidligere kollega. Da de var barn byttet tvillingene på å spille hans datter Michelle i «Under samme tak.»

Tvillingene beskriver Saget som en kjærlig, medfølende og sjenerøs mann ifølge ABC News.

– Vi er utrolig lei oss over at han ikke lenger er blant oss, men vet han vil fortsette å være ved vår side for å veilede oss så grasiøst som han alltid har gjort. Vi tenker på hans døtre, kone og familie og sender våre kondolanser.

– Jeg vil aldri gi slipp, bror. Elsker deg, skriver medskuespiller Dave Coulier som også var med i «Under samme tak.»

– Han hadde et stort hjerte

Artist Demi Lovato har delt flere bilder av Saget i sin historiefunksjon på Instagram hvor hun skriver:

– Beæret over å ha fått møte deg. Hvil i fred, amerikas pappa.

Skuespiller Jim Carrey minnes sin gode venn på Twitter og skriver:

– Han hadde et stort, stort hjerte og et fantastisk annerledes komisk sinn. Han ga verden mye glede og levde livet sitt, skriver Carrey.

Tidligere i januar snakket Saget sammen med sin venn B.J. Novak om hans skuespillerkarriere og publiserte det på Twitter. Novak delte deler av samtalen og minnes Saget:

– Jeg har alltid, og vil alltid, elske Bob Saget, skriver han sammen med videoklippet.

Skuespiller Whoopi Goldberg minnes også Saget:

– Seil videre, min venn Bob Saget. Med ditt store hjerte og galskap, kondolerer jeg til døtrene hans og andre familier, skriver hun på Twitter.

Relatert