MØTTE PRESSEN: Ralf Rangnick svarte på spørsmål fra journalistene før mandagens FA-cup-kamp mot Aston Villa. Foto: Andrew Yates
MØTTE PRESSEN: Ralf Rangnick svarte på spørsmål fra journalistene før mandagens FA-cup-kamp mot Aston Villa. Foto: Andrew Yates

Rangnick om United-situasjonen: – Spillere er åpenbart ikke fornøyde

Manchester United-manager Ralf Rangnick (63) kom for seint til fredagens pressekonferanse. Da han først kom haglet det med kritiske spørsmål.

Etter 0-1-tapet hjemme mot Wolverhampton på Old Trafford har kritikken haglet mot Ralf Rangnick og Manchester United-spillerne.

Flere britiske aviser har basert seg på såkalte «lukkede» kilder og rapportert om splittelse og dårlig stemning i garderoben, og at opp mot elleve spillere ønsker seg bort fra Manchester United.

– Moralen i Manchester Uniteds spillegruppe er på et bunnpunkt, slo blant annet den engelske avisen The Daily Mirror fast.

Fredag møtte Rangnick pressen før oppgjøret mot Steven Gerrards Aston Villa i FA-cupens tredje runde. Tyskeren kom over en halvtime for seint til pressekonferansen, da han angivelig ble dynket i Manchester-regnet. Da han først ble tørr og satt seg ned, haglet det med spørsmål om stemningen innad i United.

– Jeg kan kun fortelle deg om laget. Jeg vet ikke noe om stemningen på innsiden av klubben, spillerne, garderoben, trenerapparatet. Alle var veldig skuffet etter kampen, forestillingen. Nå har fire dager med trening, i går, i dag, i morgen og dagen etter Aston Villa-kampen, og målet vårt er å vise en bedre forestilling mot Aston Villa, sa Rangnick.

Misfornøyde stjerner

Ulike medier har også påstått at spillergruppen er misfornøyd med Rangnicks 4-2-2-2-formasjon, og at tyskeren foreløpig ikke har lykkes med å overbevise spillerne om at han er rett mann for jobben, ifølge ESPN.

Tyskeren innrømmer at flere spillere er misfornøyde med situasjonen på Old Trafford, da flere spillere må sitte på benken.

– Dette er ikke et problem bare i klubber som Manchester United. Vi har en stor tropp, som i de to siste kampene, da hadde vi mesteparten av spillerne tilgjengelig, sa den midlertidige United-manageren.

PÅ VEI BORT: Anthony Martial vil vekk fra Old Trafford og har blitt utelatt fra de siste United-troppene. Foto: Dave Thompson
PÅ VEI BORT: Anthony Martial vil vekk fra Old Trafford og har blitt utelatt fra de siste United-troppene. Foto: Dave Thompson

Foruten at tre midtstoppere og Paul Pogba var ute mot Wolverhampton sist, har Rangnick hatt mer eller mindre en full tropp å velge fra. Det fører til misfornøyde stjerner på benken.

– De spillerne er åpenbart ikke fornøyde med situasjonen, det er klart. Jeg prøver å forklarer spillerne hver andre eller tredje uke hvorfor de ikke spiller, og det er en sak i vårt lag og også i andre klubber.

Fred slår tilbake: – Ikke før på «fake news »

En av dem som imidlertid ikke er misfornøyd med egen situasjon i United er midtbanespiller Fred. Fredag ettermiddag la han ut en tweet der han gikk hardt ut mot det han omtaler som «fake news» om United-atmosfæren.

– De siste dagene har jeg lest «fake news» med mitt navn og om andre United-spillere. Jeg svarer vanligvis ikke på slike kontroversielle saker offentlig, men denne gangen må jeg, skriver brasilianeren.

– Jeg vil bare si at jeg er veldig lykkelig her og jeg har aldri ytret min misnøye eller tenkt på muligheten å forlate klubben. Ikke hør på «fake news». Vi skal jobbe fortsette å jobbe dedikert for å nå våre mål.

– Må gjøre ting sammen

Tross tapet mot Wolverhampton og en rekke prestasjoner som har blitt kritisert, mener Rangnick at United har blitt bedre de siste ukene.

– Jeg synes at vi har forbedret oss, men det var åpenbart at kampen mot Wolves var et steg tilbake, et gjensyn med gamle vaner vi har vist før. Vi må insistere på at vi må jobbe sammen, sa Rangnick og la til:

– Vi kan bare bli bedre når vi har ballen, sammen. Vi må gjøre ting sammen, med innlevelse, følelser og intensitet. Det var problemet mot Wolves.

Gerrard ser frem til «Old Trafford-debut»

Som tidligere Liverpool-spiller er Villa-manager Steven Gerrard forberedt på alt annet enn en hjertelig velkomst på Old Trafford.

– Jeg har aldri vært på Old Trafford som manager før. Rivaliseringen er kanskje ikke like sterk siden jeg er i en annen klubb, men om dere lurer på hvilken mottakelse jeg vil få, vil du sikkert merke det madag kveld, sa en smilende Gerrard på sin pressekonferansen før oppgjøret mot United, ifølge BBC.