Første Saudi-kjøp klart: Trippier klar for Newcastle

Kieran Trippier (31) går fra ligagull med Atletico Madrid til nedrykkskamp med Newcastle.

Se siste nytt om overgangsmarkedet direkte akkurat nå i videovinduet øverst!

Newcastle bekrefter at de har signert Kieran Trippier. 31-åringen blir hentet fra Atletico Madrid og har signert en kontrakt ut juni 2024.

– Jeg er glad for å bli klar for denne fantastiske klubben. Jeg nøt tiden i Madrid, men da interessen kom fra Newcastle, visste jeg at dette var stedet jeg vil være, sier Tripper til klubbens hjemmeside.

Sky Sports melder at overgangssummen skal ligge på rundt 120 millioner kroner.

Trippier kom til den spanske storklubben fra Tottenham i 2019, vant LaLiga-gull med Atletico Madrid forrige sesong. Backen var også en del av England-troppen som kom seg til EM-finalen i fjor sommer.

– Jeg vet det er mye hardt arbeid som foran oss, men jeg vet hva som kreves i Premier League og hvilken enorm klubb dette er med store talenter. Jeg kan ikke vente med å komme i gang, sier backen.

Dette er Newcastles første kjøp etter at Saudi-Arabias investeringsfond (PIF) kjøpte opp klubben i oktober. Styreleder i fondet er kronprins Mohammed bin Salman, og fondets verdier skal være estimert til å ligge på nesten 4000 milliarder kroner.

Newcastle-spesial: Milliardene som splitter fansen.

Den første av mange?

Newcastle er interessert i flere stjernespillere for å i første omgang overleve i Premier League. En rekke store navn har blitt koblet til Newcastle. Det mest nærliggende skal være Lilles Sven Botman og Barcelonas Samuel Umtiti.

– Vi har viktige kamper og et januarvindu som vi har jobbet utrettelig med å forberede oss til. La oss møte utfordringene og se fremover til den andre halvdelen av sesongen med optimisme, er beskjeden til supporterne, uttalte Newcastles styreformann Amanda Staveley.

Det har vært en svært mager høst for Newcastle i Premier League. Den gamle storheten er på 19. plass, og har kun vunnet én kamp denne sesongen. Det er imidlertid bare to poeng opp til trygg grunn.

TV 2-Fin raser: – Jeg slår opp med Newcastle

Relatert