TRONSKIFTE? Frida Karlsson og Ebba Andersson har planer om å snyte Therese Johaug for OL-gull. Johaug har 10 individuelle VM-gull, men ingen individuelle OL-gull. Foto: CHRISTOF STACHE
TRONSKIFTE? Frida Karlsson og Ebba Andersson har planer om å snyte Therese Johaug for OL-gull. Johaug har 10 individuelle VM-gull, men ingen individuelle OL-gull. Foto: CHRISTOF STACHE

Holder Karlsson som større gullfavoritt enn Johaug

Ebba Andersson tror Therese Johaug kan sitte igjen med null gull i OL.

Therese Johaug har vært verdens suverent beste kvinnelige skiløper de siste årene. 33-åringen har knapt møtt motstand på distanse, men denne sesongen har Johaug fått langt tøffere konkurranse. Frida Karlsson har slått henne to ganger, noe den norske skistjernen innrømmer har tirret henne.

I tillegg til Karlsson har Ebba Andersson begynt å vise gryende form. Hun ble nummer to på 10 km i Lenzerheide og fulgte opp med nok et sterkt løp i Oberstdorf. Det gir selvtillit før vinterens viktigste mesterskap.

– Min innstilling er at jeg har like store sjanser å knipe gullmedaljene som Johaug, sier Andersson til TV 2.

– Så hun får ingen?

– Det er det jeg jobber for og håper på, sier hun.

Så lillebror i finalen: – Vær så snill. Nå må du krige!

– Hun gir seg ikke

Mens de svenske jentene valgte å dra til Tour de Ski, har Johaug prioritert en lengre treningsbolk på hjemmebane. Det er også blitt tid til andre ting enn trening. På nyttårsaften delte hun et forlovelsesbilde.

– 2021 gjemte det beste til slutt. Godt nytt år, skrev Johaug på Instagram og Facebook.

Fullt så lykkelig var ikke Karlsson etter lørdagens sprint. Hun fikk tre minutter tilleggstid og brøt Tour de Ski etter en manøver som sendte Jessica Diggins i bakken.

– Jeg ser mer fordeler med å reise hjem og forberede meg til OL, uttalte hun.

Her takler Karlsson Tour de Ski-leder Diggins

På spørsmål om hvem hun mener er den heteste gullfavoritten av Johaug og Karlsson, svarer Andersson slik:

– Jeg sier min lagkompis Frida. Jeg vet hvilken vilje hun besitter og hva hun kan hente frem når det gjelder som mest. Jeg har sett henne på nært hold. Hun gir seg ikke.

– Frustrerende

Men aller helst vil hun blande seg inn i gullkampen selv. Andersson forteller at høsten og vinteren har vært en tålmodighetsprøve.

– Det har vært litt frustrerende ikke å få de resultatene jeg har ønsket. Jeg har ikke vært der jeg ønsker formmessig. Jeg hadde ikke ambisjoner om å være i toppform, men nå håper jeg det går riktig vei, sier hun.

– OL er i høyden, og jeg har prioritert å være mange dager i høyden. Det skiller seg fra tidligere sesonger. Det har vært en prosess frem til nå. Det gjelder å ta tålmodighet og tillit til den planen, fortsetter hun.

– Du har bremset litt?

– Det er det som er eliteutøveres største utfordring: Å tørre å trykke på bremsen når det behøves. Jeg har lagt betydelig flere dager i høyden denne sesongen, og håper jeg får betalt for det under OL.

Relatert