NORGES FORMEL 1-HÅP: Dennis Hauger. Foto: Kristin Grønning / TV 2
NORGES FORMEL 1-HÅP: Dennis Hauger. Foto: Kristin Grønning / TV 2

Danket ut Formel 1-fører i prestisjefull kåring

Dennis Haugers elleville sesong høster internasjonal anerkjennelse.

Det britiske mediehuset Autosport har en høyt respektert posisjon innenfor bilsport.

Hvert år presenterer de lister og kåringer over bilsportutøvere verden over. I år figurerer vår egen Dennis Hauger i to av dem:

  • I topp 50-rangeringen over bilsportutøvere verden over rangeres han som nummer 41. Svenske Johan Kristoffersen er med sin 47.-plass den eneste andre fra Skandinavia på listen.
  • I en særskilt rangering av utøverne i Formel 2 og Formel 3 havner Hauger på 2.-plass – bak fjorårets suverene F2-mester Oscar Piastri.

Med det legger 18-åringen fra Aurskog bak seg Guanyu Zhou, som har sikret seg Formel 1-sete for Alfa Romeo neste år.

HISTORISK: Guanyu Xhou blir Kinas første Formel 1-fører. Her avbildet på Formel 1-testene for Alfa Romeo i Abu Dhabi tidligere i Desember. Foto: XPB / Press Association Images.
HISTORISK: Guanyu Xhou blir Kinas første Formel 1-fører. Her avbildet på Formel 1-testene for Alfa Romeo i Abu Dhabi tidligere i Desember. Foto: XPB / Press Association Images.

Erkerivalen gjennom Formel 3-mesterskapet, Jack Doohan, er rangert som nummer fire på listen.

Autosport begrunner Haugers plassering slik:

– Ved å dominere fra start til slutt var Dennis Hauger den enestående stjernen i Formel 3 i 2021. Med å slå tilbake etter en forferdelig 2020-sesong – hvor han endte på 17. plass sammenlagt – beviste Red Bull-junioren gjennom overgangen til Prema selvsikkert sin dominans over teamkameratene Olli Caldwell og Arthur Leclerc, som endte på henholdsvis 8.- og 10. plass.

Listen kan du lese i sin helhet på «Autosports nettside.»

Den norske racingsensasjonen er hjemme på juleferie i Aurskog i disse dager.

Tidligere i desember gjennomførte han sine første Formel 2-tester i Abu Dhabi for Prema Racing, som også er teamet han etter all sannsynlighet kjører for kommende sesong. Kun siste bekreftelsen gjenstår.

– Det har vært en intens sesong, men jeg er selvfølgelig veldig glad for at vi klarte å ta tittelen. Det er godt å komme hjem til jul og være med familie og venner, for det er ikke akkurat så mye tid til det gjennom sesongen med mye reising, så det er godt å koble av litt og være med de hjemme, sa Hauger selv da han gjestet God Morgen Norge rett før jul.

Relatert