FINALE: Det er duket for finale av Norges nye megahit. Her er finalistene Abubakar «Abu» Hussain (t.v.), Helene Olafsen, Martine Lunde, Truls Svendsen, Charlotte Smith, Oskar Westerlin og Odd-Magnus Williamson avbildet. Foto: Espen Solli / TV 2
FINALE: Det er duket for finale av Norges nye megahit. Her er finalistene Abubakar «Abu» Hussain (t.v.), Helene Olafsen, Martine Lunde, Truls Svendsen, Charlotte Smith, Oskar Westerlin og Odd-Magnus Williamson avbildet. Foto: Espen Solli / TV 2

Norges nye megahit-finalen er i gang – tok med faren på scenen

I kveld skal det kåres en vinner av Norges nye megahit – finn din favorittlåt og trill terningen nedenfor.

Seks kjendiser har kommet seg gjennom det trange nåløyet og skal gi sitt absolutt beste under finalen i kveld. Noen av deltakerne har vært med fra starten av programmet, mens andre har kommet inn som utfordrere underveis.

På onsdag ble det kjent at Odd-Magnus Williamson får komme inn i konkurransen igjen, til tross for at han røk ut allerede i første program. I kveld skal han opptre med låten «Sexy in the face». En personlig låt som handler om da han ble kåret til Norges mest sexy mann av magasinet Elle i 2011.

Helene Olafsen har med seg Ludvig Daae på scenen i kveld

Låt om kroppspositivisme

Odd-Magnus Williamson, var i 2011 kjent fra humorgjengen i «Torsdag kveld fra Nydalen» på TV 2. Blant kjendisene på listen til kåringen til Elle var både skuespillere, idrettsutøvere, musikere og komikere, og kollegaen hans Henrik Thodesen.

Selv trodde han ikke at han var innen rekkevidde for å toppe listen over Norges mest sexy menn, da han ikke på seg selv som landets mest sexy. Før vinneren skulle kåres sendte han en mail til Elle hvor han skrev «Husk at det å være sexy kan handle om så mangt», sammen med et bilde av seg selv i bar overkropp. Og like etterpå stakk komikeren av med tittelen «Norges mest sexy mann».

Det viste seg i ettertid at alt var ment som ironi, og at han var motstander av kåringen, uttalte han til VG. Det hele var bare et forsøk på å ta igjen kollegaen Thodesen som lå foran han på 29.plass året før. Og nå er hele kåringen blitt inspirasjon til hans nye låt som vi får høre han synge på scenen i kveld.

– Det var deilig å stå der med kjæresten min

– Det er rett og slett en låt om kroppspositivisme. Jeg synes synd på unge som eksponeres for uoppnåelige sixpacs og rumper «non stop» på sosiale medier, sier Williamson.

– Låten «Sexy in the face» er en påminner om at selvtillit er det hotteste i verden, uavhengig hvor mye du veier, sier han.

– Helt fantastisk

På scenen i kveld får vi høre seks låter. Rapperen Regina Tucker (27), bedre kjent som Myra har vært mentor for hele tre av låtene som skal synges på scenen i kveld.

Helene Olafsen får skryt for megahiten: – Helt rått!

– Det er jo helt fantastisk at hele tre av låtene mine er i finalen. Det var kjent å jobbe med alle låtene og jeg er glad for at Martine, Odda og Abu vil gjøre låter som de liker, og som jeg fikk være en liten del av. Det sitter tett til hjertet, sier Myra til TV 2.

Artisten sier deltakelsen har vært en gøy erfaring.

– Jeg var veldig spent på dette konseptet, men hadde stor tro på det, og det har jo vist seg å være en kjempesuksess, legger hun til.

Hør låtene her og stem på din favoritt:

Abu + Myra - «Hjertet går bang»

Programleder og komiker Abubakar (Abu) Hussain (34) ville lage en kjærlighetslåt for de tøffe gutta. Resultatet ble rappen «Hjertet går bang». Myra (Regina Tucker) (27) har bistått 34-åringen på denne låten.

– Abu er det en ting hjertet går bang på, så er det deg. Jeg ble nesten emosjonell. Jeg er så stolt over deg, sa mentor etter opptredenen under finalen.

– Du er en stjerne. Du har bare blitt bedre og bedre, skrøt Daniel Kvammen (33), og trillet en femmer.

Både Petter Katatstrofe (32) og Lise Karlsnes (43) ga 34-åringen seksere.

– Jeg elsker det, roste førstnevnte.

Hussain fikk 26 dommerpoeng totalt.

Helene + Staysman - «Ludvig Daae»

Tidligere snowboardkjører og programleder Helene Olafsen (31) fremførte sin megahit, «Ludvig Daae – en sang hun har dedisert til mannen ved samme navn, som drev Ingierkollen Slalåmsenter da hun var liten. 31-åringen har laget låten sammen med tidligere mentor, Stian «Staysman» Thorbjørnsen (39).

– Dette er en helt klart sekser, sa hovedpersonen Ludvig Daee imponert etter at Olafsen hadde fremført hiten.

– Du er en fantastisk performer, roste Myra og belønnet 31-åringen med en sekser.

– Jeg koser meg å se på, sa Karlsnes og trillet også en sekser.

Resten av dommerpanelet belønnet Olafsen med femmere.

31-åringen mottok 27 dommerpoeng.

Martine + Myra - «Fuckboy»

Influenser Martine Lunde (25) sang om å slå tilbake mot slemme gutter i sin mest populære låt, «Fuckboy». Lunde har laget hiten sammen med mentor Myra (Regina Tucker) (27).

– Du er en stjerne. Du drømmer ikke bare, du er det. Jeg er kjempestolt av deg, skrøt mentor Myra.

Kvammen uttrykte at han sangen hadde vokst litt på ham, og gikk fra en firer til en sekser på terningen.

Flere av dommerne mente imidlertid at Lunde fremdeles hadde litt å gå på.

– Det treffer meg ikke så voldsomt, sa Karlsnes, og trillet en firer.

– Litt hardere i malingen. Jeg synes teksten er altfor svak, mente Dancke, og ga en firer.

Lunde fikk 24 dommerpoeng.

Truls & Charlotte + Daniel - «Når julefreden senker seg»

Duetten «Når Julefreden Senker Seg» gikk rett til topps på hitlistene denne uken, og under premierekvelden fremførte komiker og programleder Truls Svendsen (49) og samboeren Charlotte Smith (32) julelåten på nytt fra scenen. Mentor Daniel Kvammen (33) har veiledet paret.

I likhet med sist sending drysset det seksere over paret.

– Jeg er helt på ekte rørt. Aldri i min villeste fantasi hadde jeg trodd at det skulle bli så forbanna vakkert, sa mentor Kvammen.

– Jeg får lyst til å dra hjem til jul til Nord-Norge, og jeg er ikke derfra engang, berømmet Myra.

Karlsnes ga derimot duoen en firer, da hun mente at hun ikke kunne huske melodien.

Svendsen og Smith fikk 28 dommerpoeng totalt.

Oskar + Vidar Villa - «En Til»

TikToker Oskar Westerlin (23) hadde fått med seg faren da han skulle opptre med sin mest strømmede låt, «En Til». Sangen handler om det forholdet nordmenn har til flyplasspilsen. Mentor Vidar Villa (Vidar André Grødset Mohaugen) (32) har vært med på låtkomponeringen.

– Jeg elsker det. Dette er helt nydelig. Jeg blir oppriktig glad, sa mentor Petter Katastrofe lattermildt.

– Du er min favorittdeltaker. Dessverre er det litt urovekkende at det er flere av dere, sa Kvammen, men ga likevel en sekser.

– Jeg blir satt ut – for en låt!, utbrøt Karlsnes, og trillet også en sekser.

Det samme gjorde Ole Evenrud (59).

Dancke syntes fremdeles Westerlin manglet takt og tone.

Westerlin hanket inn 27 dommerpoeng totalt.

Odda + Myra - «Sexy in the face»

Komiker og skuespiller Odd-Magnus Williamson (41) ble slått ut allerede etter første sending av Norges nye megahit, men fikk komme inn igjen som utfordrer i finalesendingen. Williamson opptrådte med «Sexy in the face», som handler om da han ble kåret til Norges mest sexy mann av magasinet Elle i 2011. 41-åringen har fått hjelp av mentor Myra (Regina Tucker) (27) til å lage denne låten.

– Jeg synes du har gjort en veldig god jobb, mente mentor Myra etter fremførelsen.

– Jeg vet ikke om det er hipt eller ikke. Fra dypt i mitt hjerte – dette er fantastisk, uttrykte Kvammen og belønnet Williamson med en sekser.

– Very sexy, mente Karlsnes, og ga en sekser. Det samme gjorde Petter Katastrofe.

Dancke hadde derimot en liten innvending.

– Jeg følte ikke denne låten helt. Men Odda har x-faktor. Det går ikke an å ta øynene fra Odda. Jeg tror ikke dette er en hit, men du er en stjerne, sa Dancke, og trillet en firer.

41-åringen fikk 27 dommerpoeng totalt.

Relatert