Turgåer hentet ned fra Trolltunga

Tirsdag kveld ble det satt i gang en redningsaksjon etter at en turist ble værfast på Trolltunga. – Det er snø, glatt, mørkt og svært krevende forhold, sa politiet tirsdag kveld.

Like før klokken 20.30 tirsdag kveld meldte politiet at de hadde igangsatt i en redningsaksjon etter flere personer på turistmagneten Trolltunga ved Tyssedal i Ullensvang. Onsdag morgen ble en mann hentet ned av frivillige redningsmannskaper.

– Mannskaper fra Røde Kors har nå hentet ned den nødstilte personen. Han er i god behold men blir tilsett av helsevesenet, opplyser politiet i en pressemelding.

Klokken 05.07 melder politiet at de har avsluttet aksjonen.

– Politiet har nå ikke lenger grunnlag for å tro at det er andre nødstilte i området. Videre søk er avsluttet.

Det var tirsdag morgen en franskmann la ut på tur opp til fjellutspringet på 1100 meter. Men han ble overrasket av dårlig vær på veien.

Mannen klarte å ta seg inn i en nødbu, men er bekymret for tre andre turgåere som han mistet synet av på veien.

Derfor har politiet tirsdag kveld igangsatt redningsaksjon.

DÅRLIG VÆR: Det var snø, glatt og mørkt ved Trolltunga onsdag morgen. Foto: Sorosh Sadat / TV 2
DÅRLIG VÆR: Det var snø, glatt og mørkt ved Trolltunga onsdag morgen. Foto: Sorosh Sadat / TV 2

– Svært krevende forhold

– Politi og frivillige mannskaper fra Røde Kors er på vei opp på Trolltunga nå, sa politiets operasjonsleder Tatjana Knappen til TV 2 tirsdag kveld.

Det er svært dårlig vær på Vestlandet tirsdag kveld med store nedbørsmengder og sterk vind.

– Det er snø, glatt, mørkt og svært krevende forhold på Trolltunga, så redningsaksjonen kommer nok til å strekke ut i tid, sier Knappen.

På turen opp til det spektakulære fjellutspringet møtte franskmannen på tre andre turister, to tyskere og en amerikaner.

Bekymret

– På et tidspunkt mistet franskmannen hodelykta si og da mistet han også de tre andre av synet, sier operasjonslederen.

Den franske turisten har tatt seg inn på en av de to nødbuene på Trolltunga, og ligger i ly for vinden.

– Han har det etter forholdene bra, men han er bekymret for de tre andre turistene da vi ikke vet om de fortsatt befinner seg i fjellheimen, sier Knappen.

Politiet fikk melding fra franskmannen allerede i 16.15-tiden tirsdag. Utover dagen etterforsket de for å finne ut om de tre andre turistene hadde kommet seg ned fra fjellet eller om de var savnet.

Relatert