Jerv til finale i eliteseriekvalifiseringen – slo KFUM i straffedrama

Jerv slo KFUM Oslo 5-3 på straffesparkkonkurranse søndag og sikret seg med det opprykksfinale til Eliteserien.

Jerv - KFUM 1-1 (5-3 etter straffesparkkonkurranse)

Se sammendrag i videovinduet øverst!

Der skal Grimstad-laget møte Brann onsdag. Vinneren av den kampen skal spille eliteseriefotball neste sesong.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen mener Arne Sandstø ha den største delen av æren for at Jerv skal spille om opprykk til Eliteserien.

– Han har masse erfaring og jobbet masse over tid. Jerv har også vært flinke på spillerlogistikk. Det er ikke sånn at laget er fullt av Grimstad-gutter, det er kristiansandere og folk fra det store utlandet. Det hadde aldri vært mulig uten Arne Sandstø, som har hatt mulighet til å dra til større klubber, men han trives i Grimstad, sier Mathisen i FotballXtra.

HYLLES: Jerv-trener Arne Sandstø har ledet Grimstad-laget til kvalikfinale. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

Jerv spilte også opprykksfinale i 2015 og 2016. Den gang ble det nederlag mot henholdsvis Start og Stabæk over to kamper. Årets finale skal spilles på Vålerengas arena kommende onsdag.

Det var KFUM som tok føringen etter 50 minutter i søndagens kamp. Dadi Dodou Gaye fant Johannes Hummelvoll Nuñez med et innlegg som Nuñez stusset videre i mål.

Jerv presset på, og ti minutter før full tid fikk de utligningen. Iman Mafi skjøt mot mål, og John Olav Norheim, i likhet med Nuñez, stusset ballen i mål.

I søndagens oppgjør mot «Kåffa» var det vertene som tok tak i kampen, men uten å skape de aller største sjansene. Etter scoringen imot fikk de til slutt uttelling og skaffet seg ekstraomganger.

De forløp uten veldig stor dramatikk. Lagene virket mer nervøse for å slippe inn mål enn ivrige etter å score. Den største sjansen kom i det 110. minuttet, da KFUMs Gaye bommet alene med keeper etter en kontring.

I straffesparkkonkurransen ble Jerv-keeper Øystein Øvretveit helten da han reddet KFUMs første straffespark. Jerv scoret på sine fem straffer og kunne dermed juble for seier. Den avgjørende straffen ble satt av Kristian Novak.