Har utviklet nytt Fôr av NORSK gran:
Garanterer enda bedre juleribbe
Etter mer enn seks års forskning og teknologiutvikling mates nå norsk gris på kraftfôr basert på norske grantrær. Dette skal redusere behovet for soya, bedre dyrehelsen og ribbekvaliteten.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
En av Norges største ressurser er trær. Mer enn 40 prosent av fastlands-Norge er dekket av trær, mesteparten gran.Nå brukes denne ressursen for første gang i verden som proteintilsetning i dyrefôr, utviklet av norsk teknologi og norske forskere.- Vi har gode resultater på produksjon. Vi ser også at grisene har bedre tannhelse, og de har en mer gunstig tarmflora. Når du har en friskere gris, så får du også et bedre kjøtt, sier professor Margareth Øverland, leder av selskapet Food
Logg inn for å lese denne artikkelen
Om du ikke har en TV 2-konto fra før kan du lage en, helt uten kostnad!
Artikkelen er oppdatert