Har utviklet nytt Fôr av NORSK gran:

Garanterer enda bedre juleribbe

Etter mer enn seks års forskning og teknologiutvikling mates nå norsk gris på kraftfôr basert på norske grantrær. Dette skal redusere behovet for soya, bedre dyrehelsen og ribbekvaliteten.

GLADE GRISER: Grisene på Vormsund liker det nyutviklede fôret. Foto: Goran Jorganovich / TV 2
GLADE GRISER: Grisene på Vormsund liker det nyutviklede fôret. Foto: Goran Jorganovich / TV 2

En av Norges største ressurser er trær. Mer enn 40 prosent av fastlands-Norge er dekket av trær, mesteparten gran.Nå brukes denne ressursen for første gang i verden som proteintilsetning i dyrefôr, utviklet av norsk teknologi og norske forskere.- Vi har gode resultater på produksjon. Vi ser også at grisene har bedre tannhelse, og de har en mer gunstig tarmflora. Når du har en friskere gris, så får du også et bedre kjøtt, sier professor Margareth Øverland, leder av selskapet Food