Kaos på Tromsø lufthavn: Kvinne forsøkte å presse seg gjennom énveissluse

Terminalen på Tromsø lufthavn måtte tømmes etter at en kvinne forårsaket sikkerhetsbrudd søndag.

– Det er en kvinne som har forsøkt å gå tilbake gjennom slusa til bagasjemottaket. Da er prosedyren klar. Da må alle passasjerer i avgangshallen ut igjen og gå gjennom sikkerhetskontrollen på nytt, sier flyplassjef Ivar Schrøen til TV 2.

Hendelsen skjedde rundt 16-tiden og forårsaket store forsinkelser. Schrøen opplyser i 19-tiden at det fortsatt er utfordringer og kø på flyplassen.

– Ikke fått tak i kvinnen

– Vi har ikke fått tak i kvinnen enda, men vi vet at vedkommende ikke er på flyplassen, sier Schrøen til TV 2.

Flyplassjefen vet ikke hvorfor kvinnen gjorde dette etter at hun landet på flyplassen, men han har sine mistanker.

– Dette skjer heldigvis sjeldent. Men de gangene det skjer, så skyldes det at de kommer på at de har glemt noe igjen på flyet. For eksempel mobiltelefonen i setelommen. Da får de en form for panikk, og prøver å presse seg gjennom slusa de nettopp har gått gjennom, sier Schrøen.

Nordlys omtale saken først.

Risikerer saftig bot

Flyplassjefen sier de har hatt lignende hendelser tidligere, senest i fjor. Da forsøkte en student å gå gjennom slusa for å hente en mobil som var blitt gjenglemt.

– Det var ikke frykt for liv og helse, men selvfølgelig kjedelig og trist for passasjerene som må gjennom sikkerhetskontrollen på nytt. Det ble litt dårlig stemning.

En Nordlys-tipser, som befant seg på flyplassen, beskriver hendelsen som kaotisk.

– Hva gjør dere videre? Hva kan kvinnen forvente seg av reaksjoner ?

– Vi tar en gjennomgang i morgen med flyselskapene og ansatte. Vi må få en totaloversikt før vi eventuelt politianmelder kvinnen. Det kan være at flyselskapene har krav mot vedkommende, sier Schrøen.

Ifølge flyplassjefen risikerer kvinnen å bli anmeldt for brudd på luftfartsloven, som kan innebære en saftig bot.