Reiten og Chelsea triumferte i FA-cupfinalen

Guro Reiten var med fra start da Chelsea slo Arsenal 3-0 og vant den engelske FA-cupfinalen i fotball for kvinner søndag.

Guro Reiten og Chelsea slo Arsenal og Frida Maanum i FA-cupfinalen. Foto: BEN STANSALL

Det var tredje gang at London-klubben vant den gjeve turneringen. For Arsenal og Frida Maanum endte kampen i en gedigen skuffelse.

Chelsea fikk en drømmestart på kampen da Fran Kirby snappet ballen foran Maanum etter bare tre minutter. Alene med Arsenal-keeper Manuela Zinsberger gjorde ikke den målfarlige spissen noen feil.

Flere mål kunne det også blitt før pause. Chelsea presset på og var nær en ny scoring da Sam Kerr traff tverrliggeren etter 36 minutter. Arsenal-keeper Zinsberger ble også presset til å gjøre et par andre gode redninger.

Etter pause fortsatte Chelsea-dominansen. 2-0-scoringen kom da Sam Kerr fant den nødvendige plassen til å avslutte foran Arsenals mål etter 57 minutters spill. Keeper Zinsberger klarte ikke stoppe ballen som forsvant inn i nettet nede i hjørnet.

Arsenal var aldri i nærheten av å kunne snu kampen. 12 minutter før full tid fastsatte samme Kerr sluttresultatet til 3-0 med en vakker vipp over Zinsberger.

Guro Reiten ble byttet ut med tre minutter igjen å spille.

Maren Mjelde var ikke med i Chelseas kamptropp søndag. Landslagskapteinen var nylig tilbake på banen etter en alvorlig kneskade.