Carrick gir seg i Manchester United

Ole Gunnar Solskjærs tidligere assistent slutter etter 15 år i klubben.

Torsdag ledet Michael Carrick Manchester United til seier over Arsenal som trenervikar.

Se høydepunktene fra kampen øverst!

Det var det siste han gjorde i klubben. Nå gir han seg nemlig i Manchester United.

– Jeg har vært her i mer enn femten år. Jeg lovet familien min da jeg la opp som spiller at jeg skulle ha mer fri, forklarer Michael Carrick.

Slik ble det ikke. Etter å ha spilt mer enn 300 kamper for Manchester United, fortsatte han som trener og Ole Gunnar Solskjærs assistent da han la opp i 2018.

– Det krever så mye innsats og dedikasjon at jeg nå føler det er naturlig å slutte, sier Carrick, som ikke gir seg med lett hjerte.

– Jeg tar ikke lett på det. Jeg elsker dette stedet. Jeg er en supporter som alle andre på Old Trafford. Noen vil si det er galskap. Likevel føles det riktig, sier Carrick, som nå gir treneransvaret videre til Ralf Rangnick.

Han sier det ikke har vært enkelt etter at han overtok som vikar for Solskjær.

– Det er ikke lett når man mister en manager. Når det er noen som Ole, som er så respektfull og så elsket, er det enda vanskeligere. Spillerne og resten av trenerteamet har jobbet bra. Det har vært tre kamper med godkjente resultater. I dag var en god måte å avslutte på, sier Carrick etter å ha ledet United til seier over Arsenal.

Han avslutter med å si at han ennå ikke har bestemt seg for om han skal fortsette som manager.

Følelsesladet avskjed

Uniteds kaptein, Harry Maguire, sier til TV 2 at han er skuffet over avgjørelsen.

– Han har vært del av denne klubben i mange år og ikke hatt noe ferie, så jeg kan forstå det, sier Harry Maguire til TV 2 kort tid etter at Carrick hadde annonsert sin avskjed overfor spillerne.

– Det var ganske følelseladet i garderoben, for det var første gang vi spillerne hørte om det. Det var en viktig kamp og en viktig seier, spesielt for ham.

Kapteinen forteller at Carrick har vært gjennom en hektisk periode, og nå vil tilbringe mer tid med barna sine.

– Han er en legende i denne klubben. Han har vært fantastisk med hver og én av oss, sa United-kapteinen.

Morten Langli mener at Carrick, sammen med Solskjærs gamle trenerteam, har gjort en god jobb i den korte perioden.

– Han gikk inn og reddet klubben i en vanskelig situasjon. Jeg ser enkelte stemmer hevder at de burde trukket seg. Det er jeg helt uenig i, de må tenke klubben og få den videre til neste manager er på plass. Der har de gjort en glimrende jobb. Det er helt naturlig at han trer til side nå, sier TV 2s fotballekspert.

Etter å ha ledet sin siste kamp som midlertidig manager, mottok Carrick ros fra Bruno Fernandes:

– Jeg sa til ham at etter denne kampen at jeg tror han kan bli en stor manager i fremtiden om han får sjansen. Han vet hvordan man snakker om fotball og kan mye om fotball. Han var en av de store spillerne som ikke mange spillere snakker om. Fra det jeg har sett, så kan han bli en stor manager, sa portugiseren.