Da Aleksandr Terentjev møtte sitt idol, Petter Northug,  byttet de luer. Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2
Da Aleksandr Terentjev møtte sitt idol, Petter Northug, byttet de luer. Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2

– Tenk å få møte legenden!

Russeren fikk møte sitt store idol.

Johannes Høsflot Klæbo og alle andre i finalefeltet ble lettere sjokkert over hvor fort Alexandr Terentjev avsluttet den siste bakken i Ruka sist helg. Den russiske sprinteren kom som et «uvær» og tok sin første verdenscupseier. Klæbo ble slått med sitt eget våpen: beinflying opp bakken!

Til TV 2 avslørte Terentjev at han hadde studert Klæbos motbakke-teknikk, men det store idolet var Petter Northug.

Northug var jo plass i den finske kulden som vår langrennsekspert og under oppholdet i Ruka tok vi med Petter og banket på døra til leiligheten hvor Terentjev bodde.

– Du sjokkerte, vi har en overraskelse til deg, hva tror du det er? spurte vi da han åpnet for oss.

Terentjev kan bittelitt engelsk:

– I don´t know, sa han og ristet på hodet.

– Bli med utenfor så får du se!

– Yes.

Etter å ha fått på seg ytterklær kom han ut og øynene ble ganske så store da han gikk rett på Petter Northug!

Northug: – Gratulerer, dette var fantastisk!

Terentjev: – Takk, takk, hva skal jeg si. Jeg er veldig, veldig glad over å ha vunnet, men tenk å få møte legenden!

Northug: – Alle, inkludert meg selv, ble nesten helt stumme over måten du avgjorde dette løpet på. Nå blir du og ikke Klæbo favoritt i den nesten sprinten!

Terentjev: – Yes, sier han og ler hjertelig.

Russeren forteller at han aldri har vært på Lillehammer og ikke kjenner løypa.

– Jeg håper det er mange tøffe motbakker på Lillehammer, for det er det jeg liker best. Uansett, etter det som skjedde i Ruka så er det bare å glede seg til fortsettelsen.

Northug: – Hva tenker du om sprinten i OL?

Terentjev: – Jeg tror den løypa minner litt om hvordan det er i Ruka. Jeg ønsket å gå der sist vinter, men det løpet ble jo avlyst på grunn av korona-restriksjoner. Jeg håper på et bra resultat der i februar.

Aleksandr Terentjev ber TV2 ta bilde av ham sammen med sitt idol Petter Northug. Terentjevs kjæreste Anna Grukhvina til høyre. Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2
Aleksandr Terentjev ber TV2 ta bilde av ham sammen med sitt idol Petter Northug. Terentjevs kjæreste Anna Grukhvina til høyre. Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2

Da Petter Northug ville bytte lue var det ikke nei i den unge russerens munn. Stolt tok han på seg idolets lue. Og før vi forlot russeren ville han ha bilde av seg selv sammen med Northug og kjæresten, Anna Grukhvina.

Terentev «blomstrer» ikke plutselig. 22-åringen har dominert internasjonalt før han ble senior. Sist vinter vant Terentev U23 VM foran Aron Aakre Rysstad og i 2019 ble han juniorverdensmester i Lahti, foran Ansgar Evensen.

Fredag er det sprint i fristil i verdenscupen, OL-øvelse, på Lillehammer.

Relatert