– Jeg vet hvem som har røpet hemmeligheten

TV 2 var godt oppdatert på den sterke russeren Sergej Ustjugovs privatliv.

– Dette skulle være hemmelig en stund til! Hmm...

TV 2 har ikke røpet noen statshemmeligheter, men har fått greie på at VM-helten fra Lahti i 2017 skal bli pappa igjen. Og konfronterer Ustjugov, som fra før har en datter, med nyheten.

Vi overrumpler russeren. Han tenker seg om lenge før han sier:

– Ja, det stemmer. Og jeg vet hvem som har fortalt deg dette!

Det var en stolt skipresident Jelena Välbe som på vegne av sin utøver ikke klarte å holde på hemmeligheten overfor TV 2.

Men når begivenheten skjer vil ikke Sergej Ustjugov røpe.

FAMILIE: Tre skal bli fire. Foto: Instagram.
FAMILIE: Tre skal bli fire. Foto: Instagram.

Northug hyller Ustjugov

29-åringens sesongstart har fått TV 2 ekspert Petter Northug til å minne om hvor god denne kraftkaren var for snart fem år siden.

– Norge har fått en ny russer å frykte. Han ser gjennomtrent ut og minner om den Ustjugov vi så i Lahti-VM og da han herjet i Tour de Ski. Dårlig nytt for konkurrentene, men jeg ser at Ustjugov er tilbake.

– Northug ser bra! Han vet hva langrenn handler om. Ja, det kjennes bra ut nå. Dette var inspirerende, sa Ustjugov etter lørdagens femteplass på 15 kilometer klassisk.

Søndag bare smilte han i sitt rimete skjegg etter å ha fulgt Aleksandr Bolsjunov helt inn til mål på jaktstarten.

Syrlig stikk til Norge

Og etter målgangen på søndagens jaktstart som gikk uten nordmenn på startstreken sendte han en litt syrlig hilsen til de norske konkurrentene:

– Jeg forstår ikke hvorfor de holder seg innendørs, det er jo skirenn på Sjusjøen i like mange minusgrader, sier russeren.

– Slike kommentarer kommer i hytt og vær fra russerne, så det er vi vant med. Vi gjør det som vi mener er best for løpernes helse, svarer langrennssjef Espen Bjervig.

Mye motgang

Sergeji Ustjugov har møtt mye motgang etter VM i Lahti som til nå har vært høydepunktet i karrieren. Utestengt fra OL i 2018. I fjor ble han rammet av Covid 19.

– Ja, jeg var syk lenge og slet med ettervirkninger. Jeg tror at jeg er helt kvitt det nå. Når det gjelder OL i Korea så var det selvsagt hardt og vondt og ikke få delta. Nå bruker jeg alle mine krefter på å stille best mulig forberedt til løpene i Kina.

TILBAKE: Ustjugov har kjempet seg tilbake i toppen etter mye motgang. Her sammen med trener Markus Cramer. Foto: Ernst A. Lersveen/TV 2.
TILBAKE: Ustjugov har kjempet seg tilbake i toppen etter mye motgang. Her sammen med trener Markus Cramer. Foto: Ernst A. Lersveen/TV 2.