Karim Benzema er funnet skyldig i sexvideo-sak. Foto: GONZALO FUENTES
Karim Benzema er funnet skyldig i sexvideo-sak. Foto: GONZALO FUENTES

Benzema funnet skyldig i sexvideo-sak

Real Madrids stjernespiss Karim Benzema slipper ikke fri fra saken der han er tiltalt for utpressingsforsøk. Han ble funnet skyldig i en fransk domstol onsdag.

Benzema dømt til betinget fengsel i sexvideo-sak

Real Madrids stjernespiss Karim Benzema slipper ikke fri fra saken der han var tiltalt for utpressingsforsøk. Han ble onsdag dømt til ett års betinget fengsel.

I tillegg fikk 33-åringen en bot på 75.000 euro. Det tilsvarer 750.000 kroner. Dommen er to måneder strengere enn påstanden til påtalemyndigheten.

Frankrike-spissens advokat meddelte umiddelbart at Benzema vil anke dommen.

Den delikate saken er blitt døpt «sexvideo-saken» og førte blant annet til at både Benzema og tidligere medspiller Mathieu Valbuena ble utestengt fra Frankrikes landslag.

Benzema ble anklaget for å ha hjulpet utpressere til å komme i kontakt med Valbuena i et forsøk på å presse ham for penger. En sexvideo på Valbuenas telefon ble brukt som middel. Fire andre menn var også tiltalt i saken.

Mustapha Zouaoui ble utpekt som hovedmann og innrømmet i rettssaken å ha stått bak. Han beklaget til Valbuena i retten.

– Jeg ber om unnskyldning fra bunnen av mitt hjerte, sa han.

Benzema har hele tiden benektet anklagene og sagt at han bare ville hjelpe Valbuena med å komme seg ut av situasjonen. Real Madrid-spissen var aldri til stede i rettslokalene i Versailles utenfor Paris.

Tidligere i år gjorde Benzema comeback for Frankrike etter å ha stått utenfor i fem og et halvt år.

(©NTB)