Gapskratter av den norske landslagstreneren

Eirik Myhr Nossum mener i fullt alvor at de norske herreløperne skal ta minst fem av seks mulige gull i OL.

Dette morer den russiske skipresidenten, Jelena Välbe. Hun har fått med seg Myhr Nossums utspill på TV 2 i september og ler lenge og hjertelig når hun møter TV 2 i Muonio i Finland. Her har russerne forberedt seg i to uker til helgens verdenscupåpning i Ruka.

– Ha, ha, blir det så ille kan alle vi andre like godt bli hjemme. Norge har mange gode løpere, men vær trygg på at de skal få kamp i Kina, sier Välbe.

Det var under landslagets samling i Italia at Eirik Myhr Nossum telte høyt hvor mange gull til det skulle bli til norsk herrelangrenn:

– Etter det vi har prestert i de to siste mesterskapene, så mener jeg det er et realistisk mål med med fem-seks gull til herrene i Kina.

– Det er rent bord. Russland har Alexander Bolsjunov, og nå er Sergeji Ustiugov også i slag?

Eirik Myhr Nossum i Ruka for ett år siden Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2
Eirik Myhr Nossum i Ruka for ett år siden Foto: Ernst A. Lersveen / TV 2

– Ja, men dette klarte vi jo i VM i Seefeld i 2019, og sist vinter tok vi igjen nesten alt med unntak av Alexander Bolsjunovs gull på 30 kilometer. Vi må ha hårete mål, sier Nossum.

For Jelena Välbe er dette selvgodhet. Hun beskriver til TV 2 hvordan hun opplever Myhr Nossums utsagn:

– Når du spiser brød så bruker mange litt smør på brødskiva. Den norske treneren bruker et så tykt lag, sier hun og etter fingerspråket å dømme mener hun et lag på fem-seks centimeter!

Også en av Russlands trenere, Markus Cramer humrer lenge og godt over hvor gode nordmenn tror de er.

– Norge vinner sikkert gull på skøyter, i hoppbakken, i kombinert og i kvinnelangrenn. Men ikke alle gull i herrelangrenn. Vi har forberedt oss godt og har mange gode løpere. Dette er umulig i OL, Myhr Nossum, er beskjeden fra Cramer til sin norske kollega.