Småfly har styrtet ved Larvik: – Ikke håp om å finne overlevende

LARVIK (TV 2): Tre døde etter at et småfly gikk ned i nærheten av Larvik tirsdag formiddag. De omkomne var elever og instruktør ved flyskolen på Torp.

SISTE: Tre personer er nå funnet omkommet i flyet som styrtet utenfor Larvik tidligere i dag, melder politiet i en pressemelding.

Politiet har vært i kontakt med de nærmeste pårørende. De pårørende følges opp av kriseteam i de respektive hjemkommuner.

Et vitne meldte fra til politiet om et fly som ble observert i spinn klokken 09.20 tirsdag morgen. Etter intense søk i ulent terreng ble flyet lokalisert av et helikopter fra Rygge.

Havarikommisjonen ankom Larvik like før klokken 13 og starter opp sitt arbeid i løpet av tirsdagen.

– Store skader

– Nå pågår det et arbeid på funnstedet. Vi kan gå ut og si at vi dessverre ikke har håp om å finne overlevende, sa politistasjonssjef Tor Eriksen i Sør-Øst politidistrikt klokken 12.04.

Klokken 15.12 opplyste politiet i en pressemelding at tre personer omkom i ulykken.

– Det er store skader og en alvorlig ulykke, sier Eriksen.

Politiet har foreløpig ingen informasjon om årsaken til styrten.

Relativt nytt fly

Politiet opplyser samtidig at flyet kom fra flyskolen på Torp.

– Vi har fått bekreftet hvilket fly det er snakk om, og jeg kan si at det er snakk om et relativt lite tomotors fly som var nokså nytt, sier avdelingsdirektør Kåre Halvorsen i Havarikommisjonen til NTB.

Han er direktør for luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen.

FLYET: Det var dette flyet som styrtet i tirsdag formiddag. Foto: Max Vestgård-McGee
FLYET: Det var dette flyet som styrtet i tirsdag formiddag. Foto: Max Vestgård-McGee

– Vi har akkurat ankommet stedet. Nå vil vi koordinere oss opp mot innsatsstyrkene som er der og forsøke å få en oversikt over ulykkesstedet, sier han.

Det er fremdeles stor aktivitet på ulykkesstedet.

– Nå er det søk etter antatt omkomne. I tillegg er havarikommisjonen, våre egne kriminalteknikere og hundepatruljer her. Det er et ganske omfattende arbeid som pågår, samtidig som vi jobber med å varsle pårørende, sier Eriksen.

– Hvordan er forholdene å jobbe i på stedet?

– Det har vært krevende å komme frem dit. Men av det jeg har fått av informasjon, så er det greie forhold å jobbe under nå, sier han.

Totalhavarert

Mannskap fra politi og redningstjenester måtte ta seg til ulykkesstedet til fots og med firhjulinger. Like etter klokken 11 kunne innsatsleder Jon Terje Stäheli slå fast at flyet var totalhavarert.

Han beskrev skogsområdet der flyet har gått ned, som et svært ulent terreng. Det er også observert brann ved stedet der flyet har styrtet.

Tre om bord

TV 2 får opplyst fra en kilde at det var tre personer om bord i flyet. Dette ønsket politiet ikke å bekrefte tidligere tirsdag.

– Vi arbeider med å få bekreftet hvor mange som var om bord, sier Eriksen under en pressebrief like etter klokken 12.

De kan heller ikke si hva slags type fly det er snakk om, utover at det var et småfly fra flyskolen på Torp.

Vaktleder Tom Berger ved 110-sentralen i Sør-Øst opplyser til TV 2 at brannvesenet bistår med å sikre stedet. Også deres mannskaper har tatt seg inn til fots.

Vitne så fly med problemer

Politiet bekrefter at det var et vitne som så flyet gå ned.

– Vi fikk melding fra et vitne om et fly som så ut til å ha problemer og var på vei ned, sier innsatsleder. Dette var den første meldingen til politiet. Det ble ikke sendt ut mayday fra havaristen.

ET STYKKE UNNA: De mange samarbeidende etatene må gå flere kilometer til fots for å ta seg inn til det havarerte flyet. Foto: Frode Sunde / TV 2
ET STYKKE UNNA: De mange samarbeidende etatene må gå flere kilometer til fots for å ta seg inn til det havarerte flyet. Foto: Frode Sunde / TV 2

Politiet er sammen med de andre nødetatene i området for å få en oversikt over situasjon. Det innebærer også å få en oversikt over de som var om bord, slik at de som er direkte berørt av hendelsen kan varsles.

Storutrykning

Ellen Johanne Vestmoen Hemnes bor i Vestmoenveien, like ved stedet der flystyrten skal ha skjedd. Hun sier til lokalavisen Varden at hun har sett flere utrykningskjøretøy.

SØK: Politihelikopteret rykket opprinnelig ut for å være med i søk etter flyet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
SØK: Politihelikopteret rykket opprinnelig ut for å være med i søk etter flyet. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Hemnes har ikke hørt noe smell eller sett røyk som kan knyttes til noe flystyrt.

– Jeg ble først oppmerksom på at noe hadde skjedd da jeg så alle bilene som kjørte forbi huset mitt. Det var mange ambulanser og brannbiler, sier hun.

Vestmoenveien er en liten vei som går inn til Vestmunnvannet.

Vegtrafikksentralen Sør melder at fylkesvei 2962 mellom Tvedalen og Kjose i Vestfold og Telemark er stengt.

Relatert