KONTRAKTEN SIGNERT: Clas Brede Bråthen har omsider undertegnet den nye avtalen med Skiforbundet. Foto: Erik Johansen / NTB
KONTRAKTEN SIGNERT: Clas Brede Bråthen har omsider undertegnet den nye avtalen med Skiforbundet. Foto: Erik Johansen / NTB

Bråthen har signert avtalen: – Deilig å få avklart dette

Clas Brede Bråthen blir landslagssjef, mens Ståle Villumstad blir konstituert sportssjef.

Det får VG bekreftet mandag.

Det skjer fire uker etter at Norges Skiforbund holdt pressekonferanse sammen med Bråthen og erklærte at partene var kommet til enighet en ny rolle etter mange måneder med offentlig konflikt.

– Det er deilig å få avklart dette, sånn at vi kan komme oss videre. Nå kan jeg fortsette med de områdene der jeg har mine styrker, mens Ståle kan ta oss videre på de områdene der jeg føler at han er bedre enn meg, sier han til VG etter at signeringen ble kjent mandag.

Ståle Villumstad blir konstituert sportssjef, mens Bråthen blir landslagssjef.

Norges Skiforbund ønsket i utgangspunktet å bli kvitt Bråthen etter årets sesong. Han hadde kontrakt som sportssjef til april 2022 etter å ha hatt jobben på midlertidige kontrakter siden 2004.

Nå fortsetter Bråthen i Skiforbundet, men i en mer spisset rolle som landslagssjef. Der skal han ikke lenger ha ansvar for administrative oppgaver, men for toppidrett, rekruttering og det kommersielle arbeidet, ifølge VG.

Norges Skiforbund har varslet at den permanente stillingen som sportssjef i hopp skal lyses ut.

Relatert