SUVEREN: Therese Johaug gjorde som hun ville på Beitostølen, men må vise enda litt til for å få ti på børsen. Foto: Geir Olsen / NTB
SUVEREN: Therese Johaug gjorde som hun ville på Beitostølen, men må vise enda litt til for å få ti på børsen. Foto: Geir Olsen / NTB Foto: Geir Olsen

Ingen av landslagsstjernene får toppkarakter

Petter Northug og Petter Skinstad setter børs på de norske skistjernene.

Åpningshelgen på Beitostølen er gjennomført med varierende hell for de norske landslagsløperne. Fredagens sprint blåste bort, men både lørdag og søndag ble det gått fort i jakten på OL-billett.

TV 2s langrennseksperter Petter Skinstad og Petter Northug har vurdert helgens prestasjoner. Selv om begge er imponert av Therese Johaug, ble det ikke toppkarakter til den suverene verdenseneren. På delt 2. plass har Heidi Weng fått selskap av to løpere utenfor elitelandslaget.

På herresiden ble flere reddet av et godt renn på søndag. Ekspertduoen lot seg begeistre av Harald Østberg Amundsen.

«Leverer en rå avslutning de siste 2,5 kilometerne og går inn til seier i skøyting søndag. Tatt steg i klassisk og har for alvor meldt seg på i OL-kampen» er vurderingen.

Løperne som ikke gikk renn ble ikke vurdert, bortsett fra Johannes Høsflot Klæbo: «Deltok ikke på Beitostølen etter bestefarens sykdom og en trøblete oppkjøring. Sørget imidlertid for at morfar og trener Kåre Høsflot fikk ny 65-tommers TV til å følge vinterens renn, noe som gir toppkarakter på hjemmebane.»

Les hele vurderingen til Northug og Skinstad her:

(Trykk på spørsmålstegnet for vurderingen)

Relatert