Molde svarte på Glimt-seier i gulljakten – utklasset Rosenborg

Etter en tam start fikk Molde fart på skøytene og kjørte over Rosenborg. Dermed henger de fortsatt med i kampen om seriegull.

STORSPILTE: Her jubler Magnus Wolff Eikrem for Moldes 2-0-mål. Foto: Svein Ove Ekornesvåg

Molde-Rosenborg 4-1

Molde var avhengig av å svare på Bodø/Glimts seier mot Lillestrøm i gullkampen, og det gjorde laget med seier mot Rosenborg etter scoringer fra Ohi Omoijuanfo, Magnus Wolff Eikrem, Sheriff Sinyan og Emil Breivik.

Dino Islamovic reduserte for RBK til ingen nytte.

– Hva sitter du igjen med?

– Ingenting. Ingen verdens ting. Det var en tung opplevelse. Vi var bra med i første omgang og har ballen mye, men blir kontret i hjel av Molde, oppsummerer Åge Hareide overfor TV 2.

På motsatt side tar ikke Erling Moe av etter storseieren over rivalen.

– Totalt sett må vi si oss godt fornøyd. 4-1 mot Rosenborg er vel det nest største, kanskje det største, vi har tatt på dem i serien. Det er godkjent, sier Moe.

Med tre runder igjen er laget hans fem poeng bak Bodø/Glimt på topp.

– Vi må bare ha fokus på oss selv og vinne de siste kampene.

– Jeg tror nok det tenderer sterkt til at det ender opp i Bodø, sier Moe om gullkampen.

Det var Rosenborg som startet best og hadde størst sjanser, men de klarte ikke å omsette dem i mål. Etter en halvtime fikk de en scoring i fleisen. Ohi satte inn sitt 25. mål for sesongen på retur fra André Hansen.

Etter 38 minutter kom Molde på en overgang som Eikrem avsluttet i mål fra rundt 19 meter.

Etter hvilen kom Rosenborg ut med energi, og etter 55 minutter kom reduseringen ved Islamovic som skled inn 1-2. Like etter satte Sinyan spikeren i kista før Breivik la på til 4-1 mot slutten.

Molde skal fortsette gulljakten mot nedrykkstruede Brann i neste kamp, mens Rosenborg møter serieleder Bodø/Glimt. Der kan trønderne stikke kjepper i hjulene for nordlendingene og hjelpe søndagens seierherrer.