VISTE STYRKE: Erik Valnes kan mer enn å spurte. Nå drømmer han om å gå den første stafettetappen i OL. Foto: Heiko Junge
VISTE STYRKE: Erik Valnes kan mer enn å spurte. Nå drømmer han om å gå den første stafettetappen i OL. Foto: Heiko Junge

Drømmer om en plass på stafettlaget

Men Petter Northug tror det kan bli flere distanseløp for Erik Valnes i OL.

Erik Valnes (25) åpnet forrykende og ledet lenge lørdagens 15-kilometer på Beitostølen. 25-åringen fikk det tyngre mot slutten av løpet og endte på 4. plass.

Prestasjonen var likevel så sterk at Petter Northug mener Valnes er hyperaktuell til en stafettplass i OL.

– Det er stor forskjell på 10 km og 15 km. Her på Beitostølen tror jeg Valnes kunne vunnet om det var 10 km på grunn av toppfarten sin, sier Northug.

– En guttedrøm

Valnes innrømmer at stafett-tanken har streifet ham.

– Jeg tenker litt på det. Det er en guttedrøm. Nå nærmer jeg meg, så da melder tankene seg. Det er det jeg har størst grunn til å satse på på distanse i år, sier Valnes.

Northug er av en annen oppfatning. Han tror Valnes også kan slå seg inn på OL-laget på 15 km klassisk.

– Valnes har tatt et steg på distanse. Toppnivået og farten kan være noe som gjør at han på en kjempedag kan vinne OL-gull på 15 km, sier Northug.

– En brutal jævel

Det tror også landslagstrener Eirik Myhr Nossum.

– Ja, det tror jeg. Konkurranse-mennesket Valnes har vi bare sett begynnelsen av. Vi vet hva han kan i sprint, men på distanse er han er brutal jævel. I dag sto han akkurat ikke distansen helt, men han er uredd og har en maksfart som gjør at jeg ikke ser noen grenser for ham, sier Nossum.

– Er han favoritt til å gå første etappe i OL?

– Heldigvis skal vi gå noen skirenn før laget tas ut, men Erik fremmer sitt kandidatur gjennom å gå gode klassisk-løp, sier Nossum.

Valnes erkjenner at det fortsatt er et stykke frem til drømmen blir oppfylt.

– Det er mange som går fryktelig fort på ski, så dette er ikke nok. Jeg må vise mer, men det skal jeg prøve å gjøre, sier han.

Relatert