Torbjørn Broks Pettersen er rennleder på Beitostølen. Her plukker han stein og bark som har havnet i løypa under stormkastene. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2
Torbjørn Broks Pettersen er rennleder på Beitostølen. Her plukker han stein og bark som har havnet i løypa under stormkastene. Foto: Yngve Sem Pedersen / TV 2

– Vi skal plukke stein med skje. Det er ikke fleip

Kamp mot klokken for å få løypen klar til lørdagens renn.

Svært kraftige vind skaper store utfordringer for arrangørene av langrennsåpningen på Beitostølen. Også lørdag kan det bli avlysning.

Det opplyser Norges Skiforbund i en melding etter at juryen møttes fredag ettermiddag for å diskutere situasjonen som har oppstått som følge av uværet.

«Vinden har skapt store ødeleggelser gjennom dagen, og vi gjør alt vi kan for å forberede arenaen for renn i morgen», heter det.

Klokken 16 begynner en stein-dugnad for å fikse løypen.

– Nå skal vi ut og plukke stein med skje. Det er ikke fleip, sier arrangementsjef Terje Lund.

– Nå er det ganske krevende nede på stadion. Det er ikke mye stadion igjen. Det har vært over 30 m/s i kastene i dag. 10 cm snø har forsvunnet. Det gjør at alt løsner om og om igjen. Nå har vi en kjempejobb foran oss, sier Lund.

– Akkurat nå er stadion en slagmark. Nederst i herresprinten ligger det et digert tre på tvers i traséen. Vi har ikke turt å sende folk ned for å rydde ennå, fortsetter han.

– Northug ble reddet av vær og føre. Mitt gull var mer fortjent

– Klokken 20 skal vi prøve å rigge arenaen på nytt, for da går vinden noe ned. Fire dagers arbeid begynner vi på nytt med klokken 20 i kveld i håp om at vi skal kunne starte i morgen, sier han.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum bekrefter overfor TV 2 at han blant dem som skal delta i steinplukking med skje.

Den voldsomme vinden på Beitostølen gjorde det umulig å gjennomføre den tradisjonsrike åpningssprinten fredag. Avgjørelsen ble tatt av rennledelsen etter et møte i morgentimene.

Da hadde det allerede begynt å blåse kraftig opp, og utover dagen var det ventet ytterligere vindøkning. De varslene skulle vise seg å holde stikk.