Slik lager du pulled pork selv

GOD MORGEN NORGE (TV 2): Hva med å bytte ut fredagstacoen med langstekte nakkekoteletter, servert briochebrød med smakfullt tilbehør?

Kyllinglår kan også stekes på samme måte.

Denne oppskriften er beregnet for 4-5 personer.

Pulled pork

4-5 nakkekoteletter eller kyllinglår

3-4 dl barbequesaus. Denne kan kjøpes ferdig på butikken eller så kan du lage den selv. Se tips nederst i oppskriften.

1 ss urtekrydder for eksempel oregano

4 dl eplemost eller alkoholfritt øl

Legg kotelettene i en ildfast form. Fordel over barbequesaus, urtekrydder og eplemost/øl. Vend kotelettene i sausen slik at det «smører» seg rundt kjøttet.

Dekk formen med lokk eller aluminiumsfolie og sett i stekeovnen ved 125 grader i 4-5 timer (kjøttet blir ikke dårlig om det står i 6 timer). Kjøttet blir så mørt at den kan trekkes fra hverandre med en gaffel.

Server i briochebrød/buns, rundstykke/hamburgerbrød eller potetlomper/tortillalefser med valgfritt tilbehør.

Tilbehør lages mens kjøttet stekes.

Coleslaw (Kålsalat)

Ca 200 g hodekål, finsnittet

2 gulrøtter, revet

1 stort eple, strimlet/revet

3 ss tykk yoghurt, crème fraiche lett eller lett rømme

2 ss majones

2-3 ss Dijon sennep

1 ts red curry paste

Saft av 1 lime eller ½ sitron

1-2 ss sukker

Salt, pepper

Bland sammen finsnittet kål, gulrot og eple.

Rør sammen crème fraiche eller rømme, majones og smak til med sennep, salt, pepper og red curry paste og ev litt saft fra lime eller sitron. Vend inn i grønnsakene.

Chilimajones: 1 dl majones. Smak til med sweet chilisaus og ev ½ - 1 ts red curry for en sterkere smak.

DEN NYE FREDAGSTACOEN?: I dag stod pulled pork på menyen til Wenche. Foto: God morgen Norge
DEN NYE FREDAGSTACOEN?: I dag stod pulled pork på menyen til Wenche. Foto: God morgen Norge

Guacamole

1-2 fedd hvitløk

¼- ½ chili

Saften av 1 lime

1-2 spisemodne avocado

Frisk koriander

1-2 ss olivenolje

Salt

Finhakk hvitløk og chili (fjernt frø hvis du ikke vil ha den sterk). Tilsett limesaft. Skrell og finhakk avocado (ta vare på steinene, se tips).

Bland sammen alle ingrediensene, smak til med hakket koriander og salt.

Tips: Legg avokadosteinene i den ferdige guacamolen. Det hindrer oksidering, det vil si at grønnfargen vil holde seg.

Mangosalsa

1 mango

½ slangeagurk

1 rød paprika

½ rød chili

1 ts frisk hakket mynte eller koriander

1 ss olivenolje

1 ts lime eller sitronsaft

2-3 ss sweet chilisaus

Rens og skjær mango, slangeagurk og paprika i små treninger. Finhakk chili. Bland inn mynte, olje og sitronsaft. La salsaen stå og trekke 20-30 min før servering.

Tips: Lag barbequesausen selv.

Bland sammen 3 dl tomatketchup med mindre sukker, 1-2 ss tomatpure, salt, 1 fedd finhakket hvitløk, 1-2 ts røkt paprika , ½- 1 ts chilipulver, 1 ts malt spisskummen, 2-3 dl olje.

Oppbevar i tett glass. Den er holdbar i kjøleskapet 4-5 uker.