Flo presentert som Sogndal-trener: – En av få jobber som kunne fått meg til å si opp i Chelsea

Tore André Flo er stolt og gleder seg til å gå løs på Sogndal-jobben.

Tore André Flo ble torsdag presentert som ny Sogndal-trener.

– Det er av de mest spennende jobbene jeg kunne tenkt meg. Jeg har lenge hatt en drøm om dette, sa stryningen på pressekonferansen.

Første jobb som hovedtrener

Flo har de siste årene jobbet i ungdomsavdelingen i Chelsea. Nå vender han hjem til Norge og trer inn i stillingen som hovedtrener i Sogndal fra nyttår 2022- en avtale som strekker seg over tre år.

Kjemper mot tårene: – Jeg føler meg veldig heldig. Jeg er takknemlig for at jeg lever

– Faktisk er dette en av de få jobbene jeg kunne tatt, for å si opp jobben jeg hadde i Chelsea, sa Flo.

I London-klubben, hvor han tidligere også var spiller, har Flo virket som som trener i akademiet og ansvarlig for utlånte spillere.

– Det er litt vemodig å forlate Chelsea, erkjenner han.

Sogndals neste trener sier han også vil ta med seg lærdommen har har fått i en av Englands største klubber.

– Da Tuchel kom inn i Chelsea, hadde han veldig mye energi og giv. Det smittet veldig over på de rundt ham og spillerne. Det har jeg veldig lyst til å klare.

Selv om Sogndal-jobben er hans første jobb som hovedtrener er Flo trygg på at han har erfaring nok til å kunne hevde seg i jobben.

– Selvfølgelig har jeg mye å lære, og jeg må lære fort. Men jeg kommer til en klubb som kan hjelpe meg med det jeg ikke har gjort før.

– De sist årene har jeg prata med mange managere og spillere og fått innsikt i det å være trener og manager. Jeg vet hva jobben går ut på, la han til.

Tro på å etablere seg i toppdivisjonen

Sogndal er en klubb Flo kjenner godt. I sin spillerkarriere kan han se tilbake på to perioder i klubben. Den tredje perioden, er som hovedtrener.

– Å komme til et miljø Sogndal er, som jeg kjenner godt, vil være en fordel og jeg ser frem til å kunne utvikle klubben videre, sier Flo, som er tydelig på hva målet er:

– Jeg er et konkurransemenneske, så jeg ønsker jo å jobbe i toppen!

Om Sogndal spiller i «toppen», fra og med 2022 da Flo tar over roret, gjenstår å se. Saftkokerne ligger i skrivende stund på 5.-plass med 41 poeng i OBOS-ligaen, med to serierunder igjen å spille.

De er ligger med det an til opprykkskvalifisering slik ting står seg nå.

Relatert