UNDER ETTERFORSKNING: Jan Helge Andersen har blitt en viktig del av den nye Baneheia-etterforskningen. Her er han avbildet i forbindelse med rekonstruksjon av ugjerningene på tidlig 2000-tall. Foto: Politiet
UNDER ETTERFORSKNING: Jan Helge Andersen har blitt en viktig del av den nye Baneheia-etterforskningen. Her er han avbildet i forbindelse med rekonstruksjon av ugjerningene på tidlig 2000-tall. Foto: Politiet

Andersen i avhør: Åpner for at han kan ha hatt blackout

Konfrontert med at det nå er funnet DNA som politiet mener stammer fra Jan Helge Andersen på begge jentene, åpner Andersen for at han kan ha hatt blackout.

Det får TV 2 bekreftet.

Tidligere denne uka kunne TV 2 fortelle at nye DNA-funn knytter Andersen til begge ofrene, og ikke bare den yngste av de to jentene som ble drept i Baneheia i 2000.

Det er ikke funnet DNA eller andre tekniske bevis som knytter Viggo Kristiansen til åstedet.

Mulig blackout

Ifølge TV 2s opplysninger har Andersen i avhør blitt konfrontert med opplysningene om at det er funnet seks DNA-spor som politiet mener å knytte til ham på Paulsen. I avhøret spør avhøreren hva Andersen hva tenker om dette.

Han åpner da for å ha blacket ut, får TV 2 opplyst. Andersen blir spurt om han har «blacket ut» tidligere.

Han svarer «nei» og at han «ikke tror det». Senere i avhøret sier Andersen at dersom han har begått overgrep mot begge jentene, så er det ene «helt borte», ifølge TV 2s opplysninger.

Det var Fædrelandsvennen som først meldte at Andersen skal ha endret forklaring på dette punktet.

TV 2 har vært i kontakt med Andersens forsvarer, Svein Holden. Han ønsker ikke å kommentere saken.

Andersen ble kun dømt for overgrep og drap på Stine Sofie Sørstrønen (8) i to runder i retten på 2000-tallet. Han pekte på Viggo Kristiansen som gjerningsmann for det andre drapet.

Gjenåpnet

Siden pågripelsen har Kristiansen hevdet sin uskyld. Han sier at Andersen uriktig har snakket ham inn i ugjerninger han ikke har deltatt i.

Andersen har erkjent deler av ugjerningene i Baneheia, men har forklart at det var Kristiansen som truet ham til å begå disse.

Tidligere i år fikk Kristiansen dommen på 21 års forvaring gjenåpnet.

Jan Helge Andersen og Viggo Kristiansen har begge vært inne til flere avhør i den pågående etterforskningen i høst.

Relatert