Bruker vannkanoner mot migranter

Polske sikkerhetsstyrker bruker vannkanoner mot migranter og flyktninger på grensen mellom Polen og Hviterussland, etter at de kastet steiner og gjenstander mot grensegjerdet.

Den polske grensevakten sendte ut en video på Twitter, som viser at de bruker vannkanon mot migrantene som har slått opp leir ved grensen.

Se videoen i videovinduet øverst i saken.

Polens forsvarsdepartement melder også at hviterussiske styrker har forsøkt å ødelegge gjerder langs grensen.

Flere tusen mennesker har samlet seg i grenseområdet mellom Hviterussland. Det har sirkulert rykter om blant migrantene om at grensen skal åpnes for dem, noe polske myndigheter avviser.

FRYKTER STORMING: Den polske grensevakten tror migrantene vil forsøke å storme grensen. Foto: Bilde fra det polske forsvarsdepartementet
FRYKTER STORMING: Den polske grensevakten tror migrantene vil forsøke å storme grensen. Foto: Bilde fra det polske forsvarsdepartementet

Den polske grensevakten har sagt at de venter at det vil komme forsøk på å storme grensen.

Fastlåst konflikt

EU anklager Aleksandr Lukasjenkos regime for å stå bak krisen som utvikler seg på grensen, der tusenvis av flyktninger og migranter, hovedsakelig fra Midtøsten, står fast.

Lukasjenko diskuterte mandag krisen med Tysklands forbundskansler Angela Merkel på telefon.

Merkel har tidligere uttalt at hun mener det er både umenneskelig og uakseptabelt på bruke flyktninger og migranter i et politisk spill.

De to lederne snakket sammen i rundt en time, ifølge Belta. Det er Lukasjenkos første samtale med en vestlig leder siden han slo kraftig ned på masseprotestene mot regimet hans i fjor sommer.

Samtidig innførte EU mandag nye sanksjoner mot Hviterussland, på grunn av den prekære situasjonen på grensen.

Relatert