ILLUSTRASJONSBILDE: En litt vel ivrig vennegjeng fyrte av et konfettirør da de tok imot en venn på Söderhamn togstasjon. Det hele endte med at det elektriske nettverket kortsluttet, og at samtlige passasjerer ble strandet. Bildet viser Kumla stasjon i Sverige. Foto: Conny Sillén / Scanpix
ILLUSTRASJONSBILDE: En litt vel ivrig vennegjeng fyrte av et konfettirør da de tok imot en venn på Söderhamn togstasjon. Det hele endte med at det elektriske nettverket kortsluttet, og at samtlige passasjerer ble strandet. Bildet viser Kumla stasjon i Sverige. Foto: Conny Sillén / Scanpix

Konfetti-kaos forårsaket kortslutning på togstasjon

Velkomsten en vennegjeng stelte i stand for én person stanset togreisen for over 160 passasjerer i Sverige. – Livsfarlig, sier politiet.

Det som skulle være en hyggelig velkomst endte med å lamme togtrafikken på Söderhamn togstasjon i Sverige mandag kveld.

En vennegjeng som hadde samlet seg på perrongen for å ta imot en venn avfyrte nemlig en salve med konfetti. Konfettiskuddet endte med at en kontaktledning falt ned på perrongen.

Det rapporterer svenske Aftonbladet tirsdag formiddag.

– Det kunne gått fryktelig ille, sa polititalsmann Magnus Jansson Klarin til Aftonbladet.

Fra vondt til verre

Et kobbertyveri utenfor Gävle gjorde at Statens Järnvägar-toget (SJ), som skulle gå fra Stockholm og Sundsvall, allerede var forsinket.

Da toget rullet inn på første stasjon – Söderhamn – var de allerede 100 minutter bak skjema. Men allerede der gikk det fra vondt til verre for de over 160 passasjerene som var om bord.

En vennegjeng som skulle feire en person som ankom stasjonen, fyrte av et konfettirør med aluminiumslapper i det toget ankom, skriver Aftonbladet.

Aluminiumskonfettien traff nettverket av kontaktledninger over perrongen, og det oppstod en kortslutning. Kontaktledningene skal deretter ha brent av og falt ned på plattformen. Det er 16.000 volt i kontaktledningene.

– Det kunne gått fryktelig ille. Det var ren flaks at ingen ble truffet av kontaktlinja, sier politiets pressetalsmann Magnus Jansson Klarin til avisa.

Etter hendelsen ble strømmen kuttet, og et diesellokomotiv ble tilkalt for å frakte SJ-toget bort fra perrongen.

Passasjerene fikk beskjed om at det ville bli buss for tog, men flere av bussene SJ bestilte inn ble forsinket. Det førte til at flere av de reisende måtte overnatte på hotell.

– Ettersom det skjedde ganske sent på kvelden, ble forbindelsene deres brutt. Noen reisende kjørte seg fast og vi måtte kjøpe hotellrom til dem i Söderhamn, sa Dan Olofsson ved SJs pressekontor til Aftonbladet.

Vennegjengen rømte stedet

Heldigvis for den involverte vennegjengen, var SJ-toget det siste toget som gikk for kveden. Kontaktledningen ble fikset natt til tirsdag, og togtrafikken går nå som normalt.

Ifølge Aftonbladet har det svenske politiet utarbeidet en anmeldelse om generell uaktsomhet, i tillegg har de beslaglagt konfettirøret.

Relatert