Britney Spears i sin storhetstid under MTV-awards i 2011 Foto: DANNY MOLOSHOK
Britney Spears i sin storhetstid under MTV-awards i 2011 Foto: DANNY MOLOSHOK

New York Times: Krangelen om Britneys penger fortsetter

Britney Spears har fått livet sitt styrt gjennom et vergemål i nesten 14 år. Fredag ble ordningen avviklet, men bråket er ikke over.

Dommer Brenda Penny i Los Angeles godkjente fredag prosessen med å gjøre slutt på den kontroversielle ordningen med vergemål for Britney Spears.

I 14 år har faren, Jamie Spears, bestemt over popdronningens liv og penger. Mange jublet da Britney endelig var en fri kvinne som råder over sin egen formue igjen.

Søksmål

Men ifølge New York Times er ikke kampen over ennå. Britneys advokat varsler søksmål mot Jamie Spears. I tillegg krever han at selskapet Tri Star, som hadde kontroll med formuen under vergemålet, skal dokumentere hvordan de har disponert pengene hennes under vergemålet. Noe de nekter, skriver New York Times.

Det antas at Britney Spears har en formue på 60 millioner dollar. Faren ble oppnevnt som verge i 2008 etter at hun hadde flere mentale sammenbrudd.

I mer enn en måned har advokaten arbeidet med søksmålet. Avisen viser til rettsdokumenter og en hissig epostutveksling som viser at saken ikke er over.

Det er planlagt en rettslig høring 19. januar.

Støttet Britney

Dommeren tok klart parti for Spears på rettsmøtene før kjennelsen fredag. Hun fant ikke at faren hadde gjort noe galt, men at det hadde utviklet seg til en giftig stemning som gjorde en endring nødvendig.

James Spears selv endret oppfatning før rettsmøtene i september og støttet at ordningen ble avviklet.

Mange fans i den uformelle FreeBritney-bevegelsen var samlet ved tinghuset i Los Angeles før kjennelsen ble kunngjort. De hadde skrevet et stort Free Britney-budskap i kritt på gata, som var stengt på grunn av sammenstimlingen.

Relatert