DISKET: Mercedes-fører Lewis Hamilton. Foto: CARL DE SOUZA
DISKET: Mercedes-fører Lewis Hamilton. Foto: CARL DE SOUZA

Hamilton diskvalifisert – Verstappen bøtelagt med 50.000 euro

Dramatikk i forkant av VM-runden i Brasil.

Lewis Hamilton ble diskvalifisert etter fredagens sprint-kvalifisering for en teknisk overtredelse i forbindelse med DRS-systemet, melder BBC.

Dermed måtte briten starte sist i i lørdagens sprintløp i Brasils Grand Prix.

Fra bakerste rekke kjørte F1-rival Lewis Hamilton seg opp til en femteplass. Max Verstappen har nå en VM-luke på 21 poeng før Brasils Grand Prix søndag.

Hamilton ble degradert til sisteplass i startrekkefølgen foran sprintløpet i São Paulo. Det var straffen briten fikk etter at dommerne fant en feil på bakvingen på Mercedes-bilen til de siste års verdensmester.

I utgangspunktet skulle Hamilton ha startet i pole position for å ha vunnet fredagens kvalifisering. 36-åringen bykset 15 plasser lørdag, men må finne seg i å starte søndagens hovedløp som nummer ti. Da slår en annen straff inn for Hamilton.

Han blir flyttet ned fem hakk fordi Mercedes har gjort endringer på motoren hans fem ganger i år. Det er to ganger mer enn tillatt.

Stallkamerat Valtteri Bottas vant sprintløpet og får fordelen av å kjøre fra beste startspor søndag. Verstappen ble toer og starter rett bak finnen. Red Bulls nederlender har et 21 poengs forsprang på Hamilton i VM-sammendraget.

Hamilton ble diskvalifisert foran sprinten fordi bakvingen på bilen hans åpnet seg mer enn grensen på 85 millimeter. Formel 1-bilene har en funksjon som gjør at bakvingen kan åpne seg på langstrekkene for å få mer fart.

Verstappen, som startet i pole position lørdag, ble bøtelagt med 50.000 euro, tilsvarende nesten 500.000 norske kroner, for å ha rørt Hamiltons bakvinge.

Det gjenstår fire runder av Formel 1-sesongen.

Relatert