IMPONERTE: Norges Thea Louise Stjernesund . Foto: Marco Trovati
IMPONERTE: Norges Thea Louise Stjernesund . Foto: Marco Trovati

Stjernesund med karrierebeste: – Det er så strålende levert

Thea Louise Stjernesund imponerte med rå kjøring og karrierebeste i parallellslalåm i Lech. Stjernesund ble nummer to, mens Kristin Lysdahl også imponerte og ble nummer tre.

Thea Louise Stjernesund vant kvalifiseringen og tok seg til finalen i parallellslalåm i østerrikske Lech lørdag kveld.

I finalen møtte Stjernesund slovenske Andreja Slokar. Den norske alpinisten tok første stikk og ledet med tolv hundredeler etter første heat. Men Slokar slo tilbake og tok seieren med fem hundredeler. Dermed ble Stjernesund nummer to.

– Det er så lite, jeg klarer ikke å se hvor hun mistet den hundredelen som ikke var på hennes side. Men to norske på pallen, med nummer to og nummer tre, er jo en god norsk dag, sa NRK-ekspert og tidligere toppalpinist Nina Haver-Løseth.

– Det er så godt levert, det er rett og slett en formidabel prestasjon. Nå gleder jeg meg allerede til å se dem i OL, sa hun videre.

Stjernesund var på pallen i verdenscupen for aller første gang i karrieren. Plasseringen i Lech var dermed karrierebeste for 24-åringen.

– Det er så strålende levert. Jeg blir varm i hjertet og nesten litt rørt. Hun holdt hodet så kaldt, sa NRK-ekspert og tidligere toppalpinist Nina Haver-Løseth da Stjernesund slo ut italienske Marta Bassino i semifinalen.

– Hun var bunnsolid, helt fra starten, slo eksperten fast.

Kristin Lysdahl kom seg til semifinalen, men etter å ha vunnet første heat, slo Andreja Slokar tilbake og tok seg til finalen mot Stjernesund.

Lysdahl vant duellen mot Bassino i kampen om tredjeplassen, og sikret seg også sin første pallplassering i verdenscupen noensinne.

– Det er så nydelig levert. Det er kruttsterkt, sa Haver-Løseth.

Vinneren av konkurransen i Lech sikret seg drøyt 400.000 norske kroner i premiepenger.

Relatert