SCORET TO: Jørgen Strand Larsen. Foto: Terje Pedersen / NTB
SCORET TO: Jørgen Strand Larsen. Foto: Terje Pedersen / NTB

Strand Larsen-dobbel gjorde kort prosess med Finland

Det norske U21-landslaget trengte en omgang på å komme i gang mot Finland, men vant til slutt komfortabelt 3-1 etter en dobbel av Jørgen Strand Larsen.

Norge U21 - Finland U21 3-1

Seieren gjør at Norge står med fire trepoengere og ett tap etter å ha spilt halvparten av kampene i gruppe A. Strand Larsen ble Norges helt med to mål.

– Jeg er først og fremst lettet. Man er selvfølgelig alltid nervøs når man skal spille kamp, men i dag var vi litt for nervøse den første halvtimen. Vi kom ikke ut som vi ville, men vi står igjen med tre poeng, så det er utrolig deilig, Strand Larsen til VGTV.

De to målene kom etter en skuffende første omgang på Marienlyst, der Norge slet med å skape de store sjansene mot finnene. Gjestene viste seg fram ved et par anledninger, men lå stort sett i en kompakt forsvarsblokk.

Etter pause maktet Norge å angripe raskt i lengderetning. Allerede i omgangens første minutt skapte Norge en farlighet. Mer skulle det bli utover i omgangen.

Kampens øyeblikk kom da Strand Larsen på lekkert vis chippet inn 1-0-målet etter 55 minutter. Tolv minutter senere ble Erik Botheim lagt i bakken og med et vondt kne lot han Strand Larsen ta straffen. Den satte Nederland-proffen sikkert i mål.

En keepertabbe av Kristoffer Klaesson ga Anssi Suhonen muligheten til å redusere til 1-2. Johan Hove avgjorde da han sendte et frispark rett i mål fra kanten.

Norge er tre poeng bak Østerrike og Kroatia, men har spilt to kamper mindre enn østerrikerne og like mange som Kroatia som har vunnet fem av fem.

(©NTB)

Relatert