Dortmund-topp forsvarer Haaland-reise

Borussia Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc avviser bestemt at Erling Braut Haaland gjør skaderehabilitering i Spania mot klubbens ønske.

Haaland sliter med en hofteskade og er ventet å være ute i mange uker. Han er således uaktuell for spill i Norges avgjørende VM-kvalifiseringskamper mot Latvia og Nederland de kommende dagene.

Onsdag skrev tyske Sport Bild at Haaland gjennomfører deler av sin rehabilitering i spanske Marbella, selv om ledelsen i Dortmund har lagt til rette for og ønsket at klubbens skadde spillere skulle holde seg i Tyskland.

Trener Marco Rose skal ifølge avisen ha meddelt spillerne beslutningen. Haaland-agent Mino Raiola skal imidlertid ha sendt klubben et brev med beskjed om at nordmannen vil oppholde seg noen dager i Marbella.

Skal følge Norge

Til tyske Sky sier Dortmunds sportsdirektør Michael Zorc at Marbella-reisen er klarert med klubben.

– Erling gjennomfører en par dager med rehabilitering i Marbella og vil deretter følge landslaget (Norge). Men alt har vært klarert med klubben i en tid. Treneren sa at det er OK, sier han til kanalen.

Zorcs uttalelser må tolkes dit hen at Haaland vil være på plass når Norge avslutter VM-kvalifiseringen med det som etter alle solemerker blir en skjebnekamp mot Nederland på De Kuip i Feyenoord i neste uke.

Ståle Solbakken avviser at Haaland skulle slutte seg til troppen som en mental støtte for spillerne.

På torsdagens pressekonferanse fikk Norges landslagssjef Ståle Solbakken spørsmål om Haalands påståtte tilstedeværelse.

– Jeg er ikke engasjert i det. Det er ikke mitt bord. Jeg vet ikke hvor han skal se den kampen. Han må gjerne møte opp med norske flagg i ansiktet, malt, flagg og hele pakka, men jeg vet ikke. Jeg har ikke snakket med Erling på ti dager, så jeg aner intet, men vi er veldig glade hvis han er et sted og støtter oss, sa han.

Solbakken rister på hodet av tysk Haaland-melding

Konkret plan

Dortmunds lagsjef Sebastian Kehl uttaler seg på sin side til Bild torsdag om Haalands opptrening.

– Vi har diskutert oss fram til en konkret plan med Erling og teamet hans. Han er for tiden i utlandet i noen dager, fortsetter rehabiliteringsprogrammet der og blir intensivt tatt hånd om. Erling kommer tilbake til Dortmund i neste uke og vil fortsette å jobbe her, sier han til avisen.

Når den norske målmaskinen er tilbake på banen, er inntil videre usikkert. Toppkampen i Bundesliga mot Bayern München tidlig i desember er nevnt som et mulig mål. Samtidig tyder andre rapporter på at det kan dra seg mot nyttår før hofteskaden er tilbakelagt.

(©NTB)

Relatert