Sprudlende risotto med sopp

Denne smakfulle risottoen kokes med en raus porsjon musserende vin.

Gjestekokk Sara Døscher gir oss oppskriften på sprudlende risotto.

Dette trenger du til 4 personer:

  • 500 g risottoris (arborio eller carnaroli)
  • 400 g blandet sopp.
  • 1 liter kraft (gjerne kylling- eller grønnsakskraft)
  • olivenolje, til steking
  • smør, til steking
  • 3 sjalottløk, finhakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • 2 dl musserende vin (tørr)
  • 150 g parmesan
  • sitron
  • salt og nykvernet pepper

Slik gjør du:

Kok opp kraften og sett den til side. Stek sopp i skiver i 1 ss olivenolje og 1 ss smør og sett til side. Stek sjalottløk og hvitløk i 1 ss olivenolje og 1 ss smør. Tilsett ris og stek videre til både risen og løken er blank. Hell over vin og kok inn. Når væsken er fordampet, sper du med kraft litt etter litt og koker videre til risen er al dente, dvs. til den er mør, men med litt tyggemotstand. Tilsett stekt sopp og revet parmesan, og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Rør inn en god klatt med smør.

Fyll opp champagneglassene med dine favorittbobler og server!