TAPTE: Tekniske feil og et godt fransk lag ble for tøffe for de norske håndballgutta. Foto: Annika Byrde / NTB
TAPTE: Tekniske feil og et godt fransk lag ble for tøffe for de norske håndballgutta. Foto: Annika Byrde / NTB

De regjerende olympiske mesterne ble for sterke

De norske håndballgutta måtte se seg slått av gullvinnerne i Tokyo, Frankrike.

Norge - Frankrike 25-31

Et Frankrike-lag uten de største stjernene møtte de norske håndballgutta søndag. Det var siste kamp i Gjensidige Cup og siste landskamp før Christian Berge tar ut troppen som skal til EM i januar.

Franskmennene ble for sterke for Norge, men landslagssjefen er fornøyd med prestasjonene i helgen og har en stor jobb foran seg før flybillettene til EM Slovakia og Ungarn skal bookes.

– Vi må ha samtlige spillere tilgjengelige. Jeg synes det er mange spillere som har meldt seg på nå. Det har vært veldig gode prestasjoner tidvis, sier Berge etter tapet mot Frankrike.

EM-uttaket

En som har storspilt hele turneringen er Simen Holand Pettersen. Nå håper han at navnet hans dukker opp på Berges uttak.

– Jeg håper at jeg har lagt inn en god søknad. Det har vært veldig gøy og en fantastisk helg for min del, forteller Holand Pettersen som til slutt stod med 17 mål på de tre kampene.

– Han har lagt inn en vanvittig god søknad, bekrefter Christian Berge.

Debutant Eskil Dahl Reitan har også imponert under Gjensidige Cup.

– Det har vært en drøm som har gått i oppfyllelse. Det har vært mye mer spilletid enn jeg trodde jeg skulle få, så det har vært en stor bonus.

Mange tekniske feil

Første omgang preges av mange tekniske feil fra Norge , og det tok drøye fem minutter før Christoffer Rambo banker inn Norges første mål for kampen.

Rambo og Simen Holand Pettersen, som storspilte mot Nederland, tok styring i angrepsspillet og etter halvspilt førsteomgang stod de for seks av Norges syv mål.

Men de tekniske feilene fortsatte.

– Slutt å spille inn hele tiden. Det er for mange tekniske feil. Da får vi dem i ræva, sa landslagssjef Christian Berge i time out 18 minutter ut i første omgang. Da ledet franskmennene 11-8.

Så fikk norske gutta fikk minsket differansen, og 11-16 ble til 13-16. Stillingen var 13-17 til pause.

– Det har vært litt varierende. Det er en periode med enkle feil og da blir man straffa ganske hardt. Da får de kontra litt vel mye på oss, fortalte Magnus Abelvik Rød i TV 2s studio i pausen som er imponert av Simen Holand Pettersen.

PÅ TRIBUNEN: Sander Sagosen og Harald Reinkind stod over lørdagens og søndagens kamp for å gi dem kamppause i en ellers hektisk høst. Foto: Annika Byrde / NTB
PÅ TRIBUNEN: Sander Sagosen og Harald Reinkind stod over lørdagens og søndagens kamp for å gi dem kamppause i en ellers hektisk høst. Foto: Annika Byrde / NTB

– Han har spilt på seg selvtillit. Han har gjort det bra, men flere må melde seg på.

Starten på andre omgang bar også preg av flere tekniske feil som resulterte i et fransk lag som kunne kjøre fullt tempo opp i angrep. Men målvakt Kristian Sæverås holdt nordmennene lenge inne i kampen.

Etter halvspilt andreomgang stod det 19-24, før Petter Øverby satt inn 20-24 fra linja.

Men Frankrike klarte å holde Norge bak seg og ble for tøffe for Christian Berges menn. Kampen endte 25-31.

Relatert