Sandviken ble seriemester og scoret åtte mål

Forrige helg ble Maria Brochmann vraket i cupfinalen. Søndag scoret hun fem mål da Sandviken ble seriemester.

Sandviken - Klepp 8-0

Søndag ettermiddag ble Sandviken seriemester etter å ha knust Klepp.

Se alle åtte målene i vinduet øverst!

– I dag fikk vi bevist at det er en grunn til at vi er seriemester. Vi spilte godt fra start. Det var en glede å spille denne kampen, sa Guro Bergsvand til TV 2 etter triumfen.

GULLFEST: Søndag kveld feirer seriemesteren gullet. Her er Ingrid Marie Karlsen Spord, Marla Brochmann og Cecilie Redisch Kvamme. Foto: Oda Stine Viken.
GULLFEST: Søndag kveld feirer seriemesteren gullet. Her er Ingrid Marie Karlsen Spord, Marla Brochmann og Cecilie Redisch Kvamme. Foto: Oda Stine Viken.

– Det er fantastisk! Det er ingenting bedre enn å bli historisk, sa midtstopperen etter å ha tatt Sandvikens første seriegull.

– Det er helt fantastisk! Det er en drømmedag, fulgte lagvenninne Maria Brochmann opp.

Hun scoret fem av lagets åtte mål mot Klepp lørdag.

– Jeg fikk sjansen, og da var det bare å kjøre på. Jeg visste hva som ventet hvis vi vant denne kampen, smiler femmålsscoreren.

Brochmann pekte på en sentral faktor for lagets enorme suksess i serien denne sesongen.

– Vi har bygget en veldig sterk lagfølelse. Vi er en gruppe som står sammen og ønsker det samme. Det er et fantastisk lag.

Seriemesterskapet ble sikret etter en klissvåt batalje på Stemmemyren, hvor Maria Brochmann ble den store helten med sine fem mål.

Hjemmelaget klemte et fast grep om oppgjøre allerede fra start, og etter 23 minutter begynte Brochmann-showet da hun lurte seg mellom Klepp-stopperne og styrte ballen i mål.

FEM MÅL: Maria Brochmann herjet med Klepp på Stemmemyren. Foto: Frode Hoff / TV 2
FEM MÅL: Maria Brochmann herjet med Klepp på Stemmemyren. Foto: Frode Hoff / TV 2

Sjanseløse Klepp fikk det enda verre da keeper Larsen klønet det til på et hjørnespark ti minutter senere. Brochmann snappet opp ballen keeper bommet på, og headet den i mål.

Dermed gikk Sandviken til pause med en svært overbevisende 2-0-ledelse.

Den andre omgangen ble en ren parademarsj for seriemesteren.

Da den var fem minutter gammel fullbyrdet Brochmann, som ble vraket da Sandviken tapte cupfinalen for Vålerenga forrige helg, sitt hat trick.

Etter et kvarter fulgte Ingrid Marie Karlsen Spord opp, da hun headet inn Sandvikens fjerde scoring for dagen. Brochmanns gedigne scoringsappetitt var imidlertid ikke tilfredsstilt.

28-åringen stanget nemlig inn sitt fjerde mål kort tid senere. Mens spillerne luntet tilbake til sin egen banehalvdel for avspark lød «Gullet ska hem» den fullsatte tribunen på Stemmemyren.

JUBEL: Publikum og Sandviken kunne triumferende feire sitt første seriegull. Foto: Frode Hoff / TV 2
JUBEL: Publikum og Sandviken kunne triumferende feire sitt første seriegull. Foto: Frode Hoff / TV 2

Jubelropene ble ikke mindre da Guro Bergsvand økte til 6-0, før ustoppelige Brochmann scoret sitt femte!

Sandviken ga seg ikke før Bergsvand fastsatte sluttresultatet til 8-0!

Sandviken var statistene i Klepp fullstendig overlegne, og sikret seriegullet med en totalt knusende seier. Dermed kunne Sandviken slippe den elleville jubelen løs.

Overlegent seriegull

Det velkjente «Sandvikshurraet» har sjelden blitt ropt med større styrke enn på Stemmemyren denne søndagen.

Den svært imponerende gullkampen var også Sandvikens aller siste hjemmekamp. Klubben, som har vært en av Norges ledende siden det første norgesmesterskapet i 1978, blir nemlig en del av Sportsklubben Brann neste sesong.

Til tross for lagets sentrale posisjon i norsk kvinnefotball, er årets seriemesterskap er likevel klubbens aller første. Den kroner en vanvittig Sandviken-sesong, hvor det røde og hvite laget fra nord i Bergen bokstavelig talt har vært uslåelige i serien.

Kun naboene i Arna-Bjørnar har tatt poeng mot Sandviken denne sesongen.

– Det kan ikke bli bedre. Vi har brutt barrierer gjennom hele sesongen, og nå står vi her med seriegullet rundt halsen, sier Ingrid Marie Spord.

Hun vendte tilbake til Bergen fra proffspill i Italia for å oppfylle gulldrømmen.

– Jeg kom tilbake fra Fiorentina for å ta gull i 2018. Det er fire år siden. Nå står vi her i dag. Det er fantastisk!

Sandviken-kaptein og jærbu Tuva Hansen sendte også sin tidligere klubb ned. Klepp har hatt en blytung sesong, og står kun med syv poeng når én serierunde gjenstår. Uansett hva som måtte skje i den, rykker de grønne fra Jæren ned.

– Jeg er først og fremst glad, men det er ikke kjekt å være med på laget som sender Klepp ned, sa Hansen til NRK etter kampen.

Relatert