Tidligere United-spillere rystet etter skrekkomgang: – Jeg gir opp disse spillerne

Flere gamle Manchester United-profiler kritiserte spillerne etter en hårreisende første omgang i byderbyet på Old Trafford.

Manchester United - Manchester City 0-2

Etter en uke med opptur for Ole Gunnar Solskjær, gikk Manchester United på en ny smell hjemme for byrival City.

I 1. omgang scoret først Eric Bailly et klønete selvmål, før Bernardo Silva doblet før pause etter slett forsvarsspill av United. En god David De Gea gjorde flere strålende redninger som hindret et styggere resultat før pause.

Se målet som fikk det til å koke over for flere United-legender i videovinduet øverst!

Flere tidligere United-profiler brukte nemlig det kvarteret på å kritisere prestasjonen til de rødkledde.

Roy Keane var kaptein i en årrekke for United, og spilte i klubben mellom 1993 og 2005. Han la ikke noe i mellom etter at Luke Shaw Bernardo Silva snike inn avslutning som David De Gea ikke klarte å stoppe fra å gå på mål.

– Jeg har vært forbannet på dem i årevis. Nå gir jeg gir opp disse spillerne. Jeg forstår ikke dette forsvarsspillet, jeg gir opp, sier Keane i Sky Sports-studio.

Frustrerte ex-reds

Tidligere United-spiller Bastian Schweinsteiger kritiserte gamleklubben i pausen.

– Passive Manchester United mot aktive Manchester City. Spillestilen kunne ikke vært mer forskjellig. Jeg håper United kunne vært mer aktive og ikke jaget ballen hele tiden - som tapper dem for energi. Ta bort ballen fra Peps lag. Kom igjen United, dere spiller på Old Trafford!

Det også over for stopperlegenden Rio Ferdinand etter 0-2-målet.

– Kan noen klarere bort ballen... for h******?

– City kunne scoret fem

– Dette er uten tvil verre enn Liverpool-kampen for United. De fikk i det minste prøve seg på den. Dette har vært passivt fra start av. City kunne også scoret fem her, skrev ESPNs United-korrespondent Mark Ogden i pausen, som til uttalte til TV 2 før kampen at bare et stortap kunne true Solskjærs jobb.

Nå blir det nok snakket heftig om nordmannens posisjon som manager for Manchester United.

Ronny Johnsen var med på deler av Uniteds langvarige opptur under Alex Ferguson, og var til stede på Old Trafford.

- Var det alltid god stemning i garderoben og fornøyde spillere?

– Det er en stor stall og en stall med mye ego. Slik skal det være. Ingen vil være fornøyd med å sitte på benken. Derfor vil det alltid være noe man må håndtere hele tide. Det handler om hvordan man håndterer det som manager. Det tror jeg Ole Gunnar er god på, og det var Sir Alex også, sa Johnsen.

Relatert